2010-03-30 16:28:56• hírek • Balvinszky Sándor

Ne vesszenek el a tehetségek

Szatmár megyében az  "Aurel Popp" Zene és Képzőművészeti líceum az egyetlen, ahol a diákok művészeti szakirányba kezdhetik illetve folytathatják tanulmányaikat magyar és román nyelven.

A jelenleg a George Cosbuc 2 szám alatt található Képzőművészeti Líceum idén is bemutatta mit tudnak diákjai, koncertek sorozatát illetve kiállítást és divatbemutatót is rendeztek a 2009-2010-es tanévbe. Az idei tanév végén az iskola ismét költözik, mivel megkapta a volt Kisegítő Iskola épületét, ahol a diákok majd ismét előrukkolnak nem mindennapi ötleteikkel. Az iskola ''költöztetése'' az idei tanévzárás után kezdődik majd el.

A Zene és Képzőművészeti Líceum nem mindennapi szakokat, lehetőségeket gyűjt egy ''csokorba''. A már jól ismert zenei, képzőművészeti szakirányok mellet, lassan három éve az iskola bővítette a szakok, opcionális órák már így is egyedi palettáját a koreográfiával, illetve az építészettel. Mivel az iskola minél több lehetőséget kíván nyújtani a jelenlegi illetve leendő diákjai számára, fontolgatja a színészet szak indítását is, ezzel lehetőséget adva már a gimnáziumi évek során elkezdhető színészi pályára való felkészülésre. Az iskola igazgatója Golban Fülöp Adrian elmondása szerint, az iskola előnye, hogy ilyen sok oldalú művészeti lehetőségeket nyújt, és ezeket '' egy helyen lehet megtalálni''. El kell kerülni, hogy a tehetségek elvesszenek - ezt vallja az igazgató.


"Aurel Popp" Zene és Képzőművészeti liceum igazgatója - Adrian Golban

 

''Sok a tehetséges gyerek, akiket nem szabad hagyni elveszni'' mondta Golban Fülöp Adrian Igazgató


Az itt tanuló diákok betekintést nyernek társaik szakirányába is, akarva akaratlanul is több művészeti ágat megismernek, megszeretnek. Az igazgató elárulta, hogy vannak olyan zene szakos diákok akik érdeklődésükből kifolyólag rajzolni kezdtek, illetve képzőművész szakosok zenélni, vagy énekelni tanulnak.



Állandó kiállítás az ''Aurel Popp" Zene és Képzőművészeti líceum folyosóján
Az iskola diákjainak grafikái


Az iskola a nagyobbak körében a rendezvényeivel népszerűsíti magát, az óvodások körébe való bemutatkozáshoz egy eredeti ötlettel álltak elő: meghívtak óvodásokat az iskolába ahol láthatták a kicsik az iskola folyosóin kiállított képzőművészeti munkákat, a zenészek rövid zenei bemutatót tartottak, majd az ifjú kíváncsiskodók a hangszereket is kipróbálhatták.

Az ''Aurel Popp" Zene és Képzőművészeti Líceum jövőre is indít magyar illetve román osztályokat elsős, ötödikes illetve kilencedikes évfolyamokon, feltéve persze hogy lesz megfelelő számú jelentkező.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: