2018-07-13 10:00:37• hírek • Bede Emőke

Ne tűrjük el, ha kontár munkát végzett a szaki

A Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság (OPC) ismét elkészítette havi statisztikáját, melyből kiderült, sajnos sokak életét keserítik meg azok a szakemberek, akik a pénzért cserébe pocsék munkát végeznek.

A OPC beszámolója szerint június során három országos akcióhoz csatlakoztak, ezek főként a péktermékek előállítását és forgalmazását érintették, a három helyi jellegű akció során pedig közétkeztetési egységeket, bárokat és különféle üzleteket ellenőriztek.
 

Ezek során nem kevesebb mint 59 jegyzőkönyvet állítottak ki, 17 esetben pedig pénzbírságot is róttak ki összesen 82 700 lej értékben. S hogy mit követtek el a megbírságolt cégek? A legtöbb esetben nem címkézték fel megfelelően az általuk előállított terméket, vagy az élelmiszer tápanyagtartalmát nem tüntették fel a csomagoláson. Mások nem tartották be az élelmiszerek tárolására vonatkozó előírásokat, de arra is akadt példa, hogy olyan termékekre bukkantak, melyek már 2-3 napja le voltak járva.
 

Június során 50 lakossági bejelentés érkezett a fogyasztóvédelem felé, melyből 9-et átirányítottak az ügyben valóban illetékes intézmények felé. A fennmaradó esetekről elmondható, hogy többnyire a panaszos javára döntött a fogyasztóvédelem, megalapozatlannak ugyanis csak 8 ügyet könyveltek el.
 

A panaszok java része a különböző telekommunikációs szolgáltatók okozta kellemetlenségekről szólt, ezek ugyanis előzetes bejelentés nélkül emeltek árat. Szintén sokaknak törtek borsot az orruk alá azok a szervizek, akik megtagadták a garancia érvényesítését, holott kötelességük lett volna megjavítani az elromlott mikrohullámú sütőket, motoros kaszákat, mosógépeket. Emellett egyre többen vannak azok a panaszosok is, akik a szakemberek által elvégzett kontár munka ellen emelték fel hangjukat: van, akinek a nyílászárók beszerelésével nem volt elégedett, mások pedig a rendelésre készített bútor minőségével nem voltak kibékülve, így az OPC-hez fordultak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: