2020-06-30 12:34:17• hírek • Bede Emőke

Ne közelítsenek, koronavírososak vagyunk!

Fotó: observator.tv
Fotó: observator.tv

Egy Máramaros megyei házaspár épp Konstancából tartott hazafelé, ám egy több mint 700 kilométeres út megtétele után, alig egy órányira lakhelyüktől, kedden reggel közlekedési balesetet szenvedtek: a családi furgon először belecsúszott az út menti árokba, majd egy kerítésnek csapódva állt meg.

A Leordina nevű településen történt baleset elszenvedői szerencsére nem sérültek meg, de ahogy az ilyenkor lenni szokott, rövid idő alatt megérkezett a helyszínre a rendőrség, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem több egysége is. Mielőtt azonban megközelíthették volna a házaspárt, a férfi arra kérte őket, inkább ezt ne tegyék, mert egy Konstanca megyében elvégzett koronavírusteszt úgy a férj, mint a feleség esetében pozitív eredményt hozott. Az, hogy erről a laboratórium miért nem értesítette sem az Országos Közegészségügyi Hivatalt, sem a Konstanca megyei Közegészségügyi Igazgatóságot, egyelőre nem tisztázott.


A Sürgősségi Helyzetek Máramaros Megyei Bizottságának szóvivője, Dan Buca elmondta, hogy sem a rendőrök, sem a mentősök, sem a tűzoltók nem kerültek közvetlen kapcsolatba a két fertőzött személlyel. Mi több, mivel utóbbiak megfelelő védőfelszereléssel is rendelkeztek, ezért ők rövid időn belül teljesen lefertőtlenítették a furgont, amellyel a két máramarosi személy balesetet szenvedett.


A házaspárt ezt követően beutalták a fertőző betegségek osztályára, a hatóság pedig felvette a kapcsolatot a belüggyel és az egészségügyi minisztériummal is, hogy tájékoztassák őket az esetről. A Máramaros megyei DSP epidemiológiai vizsgálatot kezdeményezett az ügyben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: