2010-03-04 15:34:17• hírek • Póti Orsolya

Ne hagyjuk, hogy átverjenek!

A szatmári rendőrség felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy egyre többen kaphatnak olyan SMS-eket, amelyekre ha reagálnak, és megadják személyes adataikat, bűncselekmény áldozatai lehetnek.

A legtöbb ilyen SMS szövege olyasmiről értesítheti a fogadót, hogy nyert az egy telefont, 3000 eurót, vagy egyéb jutalmat, és bővebb információért hívjon fel egy bizonyos telefonszámot.

Aki fölhívja a számot, egy robothoz lesz átirányítva, amely arra kéri, hogy jelentkezzen újra néhány perc múlva, mert pillanatnyilag egy másik nyertessel vannak elfoglalva. Ha az illető még egyszer fölhívja őket, a hívásra válaszoló egy nagy kereskedelmi központ vezetőjének adja ki magát (pl. Real, Altex, Praktiker stb.) és elkéri a telefonáló személyes adatait. Néhány esetben az is megtörténhet, hogy politikai pártok tagjainak adják ki magukat, vagy támogatást kérnek súlyos betegek sürgős műtétjéhez.

A rendőrség arra figyelmeztet mindenkit, hogy ha ilyen jellegű SMS-eket, vagy hívásokat kapnak, ne adják meg semmiféleképpen személyes adataikat, mert komoly átverés áldozatai lehetnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: