2015-08-06 15:45:27• hírek • Szatmár.ro

Ne fürdőzzünk a Szamosban!

Néhány alapszabályt be kell tartanunk fürdőzéskor, különben tragédia lehet a vége - tanácsolja a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság.

Az első és legfontosabb szabály standoláskor, hogy napozás után, felmelegedett testtel ne ugorjunk hirtelen a jóval alacsonyabb hőmérsékletű vízbe, ugyanis ilyenkor szívleállás léphet fel. Sajnos, számos esetben a vízbe ugrálás is tragédiával végződött, amikor a víz mélysége nem volt megfelelő.

Érdemes odafigyelnünk a higiéniára: mielőtt megmártózunk, ajánlott egy gyors zuhanyzás, illetve a medencébe való belépés előtt fertőtlenítő lábmosó használata a kórokozók megfékezése érdekében.

A fürdőzés rendkívül veszélyes és tiltott a bányatavakban, így az apai és a józsefházi tónál. Több veszély is fenyegeti az itt hűsölni vágyókat, ugyanis ezeknek az állóvizeknek nem megfelelő a tisztasága, illetve hirtelen mélyülnek, a víz hőmérséklete pedig rendkívüli módon csökken, mely szívritmus-zavarokat okozhat - figyelmezetet a Közegészségügyi Hatóság.

A Szamosban fürdést sem ajánlják a szakemberek, mivel a legjobb úszók élete is veszélybe kerülhet a kiszámíthatatlanul felbukkanó örvények miatt.

A Közegészségügyi Hatóság arra kéri a lakosságot, csak biztonságos helyen strandoljanak, ahol baj esetén igénybe vehető a sürgősségi egészségügyi ellátás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: