2019-08-21 05:04:14• hírek • közlemény

Ne feledd: tucatnyi helyszínen vár a PMN

Augusztus 20. és 25. között visszatér Szatmárnémetibe az immár nagykorúvá érett Partiumi Magyar Napok. Ismerkedj hát meg a régióünnep helyszíneivel.

Kossuth-kert, te csodás!

Minden kétséget kizáróan kijelenthető, hogy a Kossuth-kert hűsítő árnyat adó fái alatt ott lesz minden, amit úgy hívunk, hogy Partiumi Magyar Napok. Többek között itt kerül berendezésre a Partiumi Mesterségek Utcája, melyen végigsétálva az érdeklődők a népművészeti kiállítás és vásár mellett első kézből tapasztalhatják meg a tradicionális mesterségek legapróbb fortélyait is. Aki az itt eltöltött idő után további tudásra szomjazik, annak mindenképpen érdemes lesz majd felkeresnie a hal- és vadételek főzőversenyeit, hiszen könnyen megeshet, hogy a szakácsok is megosztják egy-két féltve őrzött titkukat a közönséggel. A kulináris kalandozások után bátran be lehet majd ülni a borudvarba is, ahova helyi termelőink elhozzák legzamatosabb boraikat és pálinkáikat, sőt, izgalmasnak ígérkező előadásokkal is várják majd azokat, akik többet szeretnének tudni e nedűkről.

Ne feledkezzünk el a koncertekről sem, hiszen a Catena-, az Ecomatrix- és a Joy-színpadon egymást váltják majd a különféle zenei stílusokat képviselő zenekarok és fellépők, azaz mindenki könnyűszerrel megtalálhatja majd a saját ízlése szerinti produkciókat. Ameddig pedig kedvenc bandájára vár a család, bátran lehet csemegézni az állandó programok közül is, hiszen a szervezők kicsiknek és nagyoknak egyaránt rengeteg izgalmas programmal készülnek. Idén sem marad el a már hagyománynak számító sakkverseny, de a bátrak biciklin is bizonyíthatnak, aki pedig inkább kézműves foglalkozásokra vágyik vagy gyerekprogramokat keres csemetéi számára, annak is bőven van, miből választania. Végül, de nem utolsósorban érdemes lesz tenni egy kört az Aushopping-sarok felé is, melyben nem csak kikapcsolódni és fotózkodni lehet majd, hanem egy értékes nyereményekkel kecsegtető tombolába is be lehet majd nevezni.


Filmélmények a Batthyányi sétány rendezvényterén – és nem csak!

A tavalyi sikerek után 2019-ben is beköltözik a Batthyányi sétány rendezvényterére a Partiumi Filmélmények. A Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület jóvoltából városunkba érkezik Szász Attila alkotása, az Örök tél, a Reisz Gábor rendezésében megvalósuló Rossz versek, valamint Nemes Jeles László legújabb mozifilmje, a Napszállta. De idén nem csak a felnőtteknek, hanem a fiatalabb közönségnek is kedveskednek a szervezők, ugyanis az Iparosotthonban olyan magyar klasszikusokat fognak vetíteni, mint a Pál utcai fiúk, a János Vitéz vagy épp a Kőszívű ember fiai.


Ismét felverik a port az Északi Színház deszkáin

Az idei PMN kulturális fellegvára az Északi Színház lesz. A régióünnep során a Bekecs Néptáncegyüttes a felnőtteknek egy csontig-velőig hatoló, a 20. század viszontagságait feldolgozó előadással készül, a gyerekeknek pedig Mátyás király mesés világát idézik meg. A Nemzeti Táncegyüttes elhozza Szatmárnémetibe a Kárpát-medence táncait felvonultató, méltán népszerű előadását, a Táncrapszódiát, Kamarás Iván pedig egy zenei időutazásra invitálja partiumi közönségét az Idegenek az éjszakában című előadása által. Az Ecomatrix Kft. támogatásával megvalósuló színházi események sorát a kaposvári Csíki Gergely színház produkciója zárja, melynek során az Olt Tamás rendezésében megvalósuló Korai menyegző című darabot állítják színpadra.


Életre kelnek a bábok a Tűzoltótorony lábánál

A Partiumi Magyar Napok tizennégy helyszíne közül kétségtelenül a CBA-színpad lesz a gyereksereg kedvence, ugyanis az Autonet Import Kft. támogatásának köszönhetően szinte minden napra jut majd itt egy-két mókás vagy tanulságos bábszínházi előadás, melyek során meseszép királylányok és furfangos legények történetei elevenednek majd meg a Tűzoltótorony árnyékában. 


Tucatnyi program – tucatnyi helyszín

A Partiumi Magyar Napok hangulata 2019-ben behálózza az egész várost, hiszen a programsorozat helyszínei messze túlnyúlnak a városközponton és a Kossuth-kerten. A Both Katalin Sportteremben például Rubint Réka fog Alakreform edzést tartani a fitnesz partiumi szerelmeseinek, Schobert Norberttel pedig az egészséges életmód titkaiban mélyedhetnek el a résztvevők. Kicsivel távolabb, a Dinamo Sportbázison Romász Jánosra, a néhai újságíróra emlékeznek majd barátai és kollégái egy emléktorna által. A Láncos Református Egyházközség gyülekezeti terme a Szent István körnek köszönhetően történelmi előadásoknak ad majd otthont, a Lépésházban pedig megszervezik az Agrárakadémia következő állomását. A Partiumi Fiatal Orvosok Találkozójának helyszíneként a No Pardon Pub fog szolgálni, a város másik felében, a Yoda Yoga színpadán pedig fiatal erdélyi DJ-k pörgetik majd a lemezeket.

De ne feledjük az Aushopping parkolóját sem, ahol augusztus 25-én, 21 órától Ákos fog majd a Tarr Beton színpadára lépni, hogy egy mindent elsöprő, professzionális koncerttel örvendeztesse meg partiumi közönségét, ezzel koronázva meg a színvonalas régióünnep egyhetes programsorozatát.




Fő támogatók: 

Tarr Beton,Aushopping, Ecomatrix, Catena, Joy Strand, Aquavia


 

Arany fokozatú támogatók:

Autonet, The Dome, CBA, Promomix, Diego, Polipol, Transpink, Aquastar, La Segheria, Interbro, Electrocenter, Csíki Sör.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: