2018-06-08 12:31:16• hírek • Szatmár.ro

Ne feledd: szombaton Tour de Tur!

Az Erdélyi Kárpát Egyesület (EKE) szatmárnémeti csapata és a ProRacers Sportegyesület június 9-én szervezi meg Szatmár megye legrégebbi kerékpáros versenyének legújabb kiadását.

Idén is a festői szépségű Muzsdaji-tó körül rendezik meg a Tour de Turt, ahova évről évre több érdeklődő érkezik az ország és a régió számos pontjáról, közöttük profi biciklisekkel, hobbi sportolókkal és családokkal, akik remek kikapcsolódási lehetőséget látnak a kezdeményezésben. Idén újítással is készülnek a szervezők, most először gazdagodik a programkínálat terepfutással, de azokra is gondolnak, akik nem szeretnének versenyezni.  A versenyen nem indulók számára kerékpáros kirándulást szerveznek, ezen kívül pedig mobilkiállítással készülnek a Túr Menti Védett Területek értékeiről.


A versenyzők és az érdeklődők amellett, hogy gyönyörködhetnek a Túr menti védett övezet élővilágában és ritka természeti értékeiben, próbára tehetik magukat rövidebb és hosszabb kerékpáros útvonalakon, dacolhatnak a néhol meredek domboldalakkal, az útjukat keresztező patakokkal vagy az eső után megmaradt saras tócsákkal. Mindenki a felkészültségének megfelelő távon rajtolhat, a versenyzők érkezhetnek egyénileg vagy csapatban: az élmény minden esetben garantált!


Az esemény Facebook-oldalán a versennyel kapcsolatos számtalan érdekesség, a központi honlapon pedig további, a regisztrációval és a nevezéssel kapcsolatos útmutatás érhető el, így a visszatérő és új versenyzők is könnyen felvehetik a kapcsolatot egymással és a szervezőkkel. 


Az útvonal nem kötött, vannak viszont úgynevezett ellenőrző pontok, amelyeket kötelező érinteni, méghozzá sorrendben. Két ellenőrző pont között a szervezők kijelölnek egy javasolt útvonalat, amely nem feltétlenül a legrövidebb, de a legbiztonságosabb. Vannak olyan részek, ahol meredekebb domb van a két pont között. Aki elég erőt érez magában ahhoz, hogy a hátára vegye a bringát és felszaladjon vele az emelkedőn, utána pedig egy meredek lejtőn lezúgjon, akkor könnyen előnyhöz juthat, ami teljesen korrekt dolognak számít, mivel a versenyző megdolgozik érte.


A CBA által támogatott Tour de Tur programsorozatnak a biciklis sport és verseny népszerűsítése mellett egyéb fontos célja is van. A helyszín remek lehetőséget nyújt arra, hogy a családok, barátok találkozzanak, kimozduljanak otthonról és élvezzék a természet szépségét amellett, hogy mozognak is. Hiszen azok, akik természetszeretők vagy csak szeretik a biciklizést, de nem érzik magukat elég felkészültnek egy versenyhez, azok egy könnyebb, 20-25 km-es szakaszon járhatják körbe a védett terület egy részét. Ez a szakasz minden évben változik, a szervezők igyekeznek szép helyekre kalauzolni az embereket.


Noha a versenyzőknek nem mindig jut idejük arra, hogy menet közben a tájban gyönyörködjenek, miután befutnak a célba, a versenypálya mellett felállított sátrak alatt megpihenhetnek és a környező dombok látványában elfogyaszthatják a jól megérdemelt ebédet. A helyszínen ugyanis minden alkalommal többszáz liternyi bográcsgulyás készül, amire mindenkit szeretettel várnak. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: