2019-10-21 08:46:51• hírek • közlemény

Ne feledd: csütörtökön ismét Egymillió csillag

Tizenegyedik alkalommal megszervezett szolidaritási rendezvényére a Caritas szeretettel vár minden segíteni vágyó szatmári lakost.

Egy igazi közösség alappillére a kölcsönös egymásra figyelés, a törődés, az önzetlen segítségnyújtás. Bár ezzel mindannyian egyetértünk, saját gondjaink-bajaink miatt mégis meg-megfeledkezünk felebarátainkról a mindennapok során. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Egymillió csillag szolidaritási akciójának célja, immár több mint egy évtizede, minden ősszel, felhívni a figyelmet az egymással való törődés fontosságára, emlékeztetni minket arra, nehézségekkel küzdő embertársaink helyzetének javításáért bizony nagyon sokat tehetünk. Az akció keretében a szociálisan érzékeny szatmáriak összegyűlnek, egy-egy mécses meggyújtásával jelképesen kifejezik szolidaritásukat, mely így – sok jó ember jelenlétében – még erősebbé válik, és beszélgetve, egy kicsit elgondolkodva az élet dolgain, egy kellemes őszi délutánt töltenek el együtt. A mécsesek fénye, a felebaráti szeretet melege mindannyiszor a résztvevők lelkét is beragyogja.


A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet idén október 24-én, csütörtökön 18 órától, a szatmárnémeti Tűzoltótoronynál szervezi meg Egymillió csillag szolidaritási rendezvényét.


Az eseménynek Romániában tizenegy éves hagyománya van. A Caritas-szervezetek nemzetközi szolidaritási akcióját 2009 óta szervezik meg hazánkban, a Szatmári Caritas pedig már az első alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez. Az esemény ötlete ennél jóval korábban, 35 évvel ezelőtt, a franciaországi Annecy-ben született meg – akkoriban Tízmillió csillag néven – amikor is Caritas-önkéntesek gyertyákat kínáltak fel a járókelőknek, ilyen módon gyűjtve adományokat. A franciaországi Caritas országos szinten 1997-ben szervezte meg először az akciót. Az évek során egyre több európai ország településein gyújtják meg a szolidaritás mécseseit a közben Egymillió csillag elnevezést nyert rendezvény keretében.


A szervezők ezúttal is egy kellemes, bensőséges hangulatban eltöltött délutánt ígérnek a résztvevőknek. A szatmárnémeti rendezvényre kilátogatók fotókiállítás formájában betekintést nyerhetnek a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet sokrétű tevékenységébe, a segítségnyújtás változatos és teljes embert kívánó módjaiba. A G. M. Zamfirescu Művelődési Központ és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, valamint a Szatmárnémeti Helyi Tanács jóvoltából, a rendezvény időtartama alatt a résztvevők díjmentesen látogathatják meg a Tűzoltótornyot, hogy a város és a mécsesek fényeit a magasból is megcsodálhassák.


Mint minden évben, ezúttal is több szatmárnémeti gimnázium diákjai vesznek részt az akció szervezésében, és segédkeznek majd a helyszínen is, annak sikeres lebonyolításában.


A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szeretettel vár minden, a közösségért aktívan tenni akaró szatmári lakost csütörtökön 18 órától a Tűzoltótoronynál megszervezett Egymillió csillag szolidaritási akcióra. A helyszínen beszerezhető mécsesekért kapott adományokból a Caritas a szatmárnémeti Szent Hildegárda Házi Betegápoló Központja által ellátott beteg, magányos időseknek készít majd karácsonyi szeretetcsomagokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: