2020-03-16 10:00:18• hírek • Bede Emőke

Ne essünk pánikba – üzenik a szatmári orvosok

Az új típusú koronavírus rohamos terjedése, illetve Szatmár megyében való megjelenése miatt számíthatunk rá, hogy az orvosi rendelőkben megnő a kivizsgálásra jelentkező páciensek száma. Ennek okán a Szatmári Orvosi Kamara több tagja egy közös üzenetet fogalmazott meg, melyben olyan jó tanácsokkal látják el a megye lakosságát, amik ugyanúgy szolgálják a páciensek és az orvosok védelmét is.

„Tisztelt páciensek, a következő napok nagyban meg fogják határozni azt a szintet, amelyet a vírusos fertőzés elér majd hazánkban. Sajnos szakmai közösségünk maximálisan ki van téve mindazoknak a viszontagságoknak, amelyeken most mindannyian átmegyünk, épp ezért a minimálisra kell csökkenteni a személyes érintkezések számát. Kérjük Önöket, fontolják meg az alábbiakat:

  1. Mivel az orvosi személyzet kapacitása is véges, ezért krónikus problémákkal – amennyiben állapota stabil – ezekben a napokban ne jelentkezzen konzultációra.
  2. Az erőforrásokat és az egészségügyi készleteket be kell osztani, hiszen nem tudhatjuk előre, mennyi ideig kell korlátozott tartalékból gazdálkodnunk.
  3. Ne habozzon telefonon keresni orvosát. A személyes találkozókat – amennyire csak lehet – hanyagolni kell.
  4. Ha ideiglenesen felfüggesztett orvosi tevékenységre bukkan, ne mérgelődjön, hanem gondoljon arra, hogy krónikus panaszaira közösen fogunk megoldást keresni, amint túlvagyok ezen az epidémián.
  5. Ne essen pánikba! Csak a hivatalos intézmények tanácsait kövesse!


Végszóként az orvosok jó egészséget kívánnak mindenkinek, illetve kifejtik abbeli reményüket is, hogy a ragályon gond nélkül léphetünk túl mindannyian.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: