2016-08-11 14:19:09• hírek • Kocsis Zoltán

Ne dőljünk be a csalóknak!

Közleményben figyelmezteti és inti óvatosságra elsősorban az idősebbeket a Szatmár Megyei Rendőrség azt követően, hogy az egyik helyi sajtótermékben megjelent írás szerint rovarirtóknak álcázott csalók járják a várost.

A cikk szerint ketten csöngetnek be a lakásba, azt állítva, hogy a polgármesteri hivatal megbízásából végeznek rovarirtást. Hol moly-, hol csótányirtást - rendszerint 100-120 lejért.

Egy másik, Szatmárnémetiben a napokban megjelent módszer szerint „besztercei árvízkárosultak" folyamodnak segítségért: pénzt, élelmiszert, ruhaneműt egyaránt elfogadnak. Még valamiféle igazolványt is fel tudnak mutatni...

A rendőrség közleményében figyelmeztet, hogy a polgármesteri hivatal csakis közterületeken végezhet irtási, fertőtlenítési akciókat, az erre szakosodott cégek pedig kizárólag akkor jelentkeznek munkára, ha előzőleg a tulajdonos valamilyen módon igényelte szolgálataikat. Az igazolványok pedig egyszerű hamisítványok.

Ezért a hatóság azt kéri, senkit se engedjünk be lakásunkra és minden hasonló esetben értesítsük a hatóságot a 112-es egységes segélyhívó telefonszámon keresztül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: