2018-10-28 09:47:50• hírek • Bede Emőke

Ne csak egyetlen nap szóljon a szolidaritásról!

Kerek évforulóhoz érkezett városunkban a Caritas által indított, a hátrányos helyzetű embertársak megsegítését megcélzó akció, az Egymillió csillag.

Az akció kezdeményezői francia Caritas-önkéntesek voltak, akik 1984 adventjén Annecy-ban gyertyákat kínáltak fel a járókelőknek, hogy az azokért kapott adományokat a rászorulók megsegítésére fordítsák. 1997-ben a franciaországi Caritas országos szinten is megszervezte az eredetileg „Tízmillió csillag” elnevezésű akciót. Az évek során a rendezvény népszerűsége Európa-szerte nőtt, ma már a kontinens mintegy 15 országában tartják meg az időközben „Egymillió csillag” elnevezést nyert eseményt. A romániai Caritas-szervezetek 2009-ben csatlakoztak a nemzetközi szolidaritási akcióhoz. Tavaly az ország 39 településén ragyogtak fel a szolidaritás mécsesei. Szatmárnémetiben pénteken tizedik alkalommal szervezte meg a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet az „Egymillió csillag” akciót.


Mint ahogy arra Schönberger Jenő püspök is rávilágított, az pénteki esemény során meggyújtott mécsesek a hátrányos helyzetű embertársainkkal való együttérzés, a szeretet jelei. Annál is inkább, mivel az apró gyertyák fejében kapott adományokból a szervezet a szociális szolgáltatásait finanszírozza. Erre a nemes célra az est során nem kevesebb mint 3187 lej gyűlt össze. Biztosak lehetünk benne, hogy a pénz az utolsó banija is jó helyre került, hiszen a szervezet munkatársai és önkéntesei nem csak ezen az egy napon aktívak, hanem az év minden percében ott vannak, hogy hátrányos helyzetű, esetleg szükségben élő embertársainkon segítsenek. Így nem csak az Egymillió csillag alkalmával lehet őket támogatni, hanem az év bármelyik napján. 


További képek az eseményről a Caritas szervezet Facebook-oldalán tekinthetők meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: