2005-10-16 12:22:30• hírek • Szatmár.ro

Ne bántsátok a magyarokat

Több, mint háromszázan tüntettek Szabadkán a magyarságot ért atrocitások ellen.

 

A magyarellenes jogsértések ellen tüntettek Szabadkán. A vajdasági város főterén a Civil Mozgalom által kezdeményezett békés tömegmegmozduláson mintegy háromszázan gyűltek össze.
Ne bántsátok a magyarokat - ezzel a felirattal várták a tiltakozókat a Civil Mozgalom tagjai. A transzparensek mellett magyar zászlókat és jelképeket lengettek a demonstráción, amely ellentüntetés nélkül ment végbe. A biztonságra több tíz rendőr és egy biztonsági cég munkatársai ügyeltek.

A tiltakozáson azt követelték, hogy a rendőrség és a bíróság göngyölítse fel a magyarverések ügyét és egyformán bíráljon minden törvénysértést. Mindössze 300 vajdasági és magyarországi magyar ember tiltakozott Szabadkán a Szabadság téren. A szervezők szerint az embereket megfélemlítették, ezért nem mertek kivonulni az utcára - mondja Zsoldos Ferenc.

- Az atrocitásoktól félnek. Miért van az, hogy az atrocitások nagy része nem kerül nyilvánosságra, a saját szülőnek nem meri elmondani az a gyermek? Mert attól fél, hogy folytatódik. Ezt a félelmet kell felszámolnunk - mondta Zsoldos Ferenc.

A legnagyobb vajdasági magyar párt, a VMSZ nem vett részt a tüntetésen, de támogatta a demonstrációt. Kasza József pártjának elnöksége úgy fogalmazott, hogy ők nem avatkoznak bele a civil szféra munkájába.

MR

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: