2016-03-16 16:09:41• hírek • Kocsis Zoltán

Ne a 112-n tegyünk panaszt, ha cigizik a kolléga!

Szerdától minden zárt közterületen, munkahelyen, játszótéren, tömegközlekedési eszközön, taxiban vagy szolgálati gépkocsiban tilos a dohányzás Romániában. A hatalmas vihart kavaró törvény kapcsán a tűzoltóság szerdán közleményt bocsátott ki.

A kommüniké lényege dióhéjban, hogy a törvény értelmében a következőkben a sürgősségi helyzetek felügyelősége, a rendőrség, a csendőrség és a határrendészet hivatott ellenőrizni az előírások betartását.

Amennyiben törvényszegést tapasztalunk, az említett intézmények mellett a helyi rendőrségnél tehetünk panaszt. A közleményben azonban arra kérnek mindenkit, ne a 112-es egységes segélyhívó telefonszámot használjuk, mert ez kizárólag sürgősségi esetek számára van fenntartva.

A tűzoltóság reményét fejezte ki továbbá, hogy a törvény következtében visszaesik a tűzesetek száma is, tekintve, hogy tavaly országosan a tűzesetek 11%-át okozta a gondatlanul eldobott cigarettacsikk, gyufa...

A törvény megszegése amúgy magánszemélyek esetében akár 500, jogi személyek esetében akár 10.000 lej bírságot is maga után vonhat, amely összeg ismétlődő kihágások esetében akár 15.000 lejre is emelkedhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: