2016-11-28 16:03:01• hírek • Szatmár.ro

Naspolya adventi útravaló

Ez évben, a lehető legkorábbi dátumon, november 27-én kezdődött a keresztény egyházi év. Határmezsgyének tekinthetjük Advent 1. vasárnapját, mely nem csupán az adventi időszak, de a karácsonyi ünnepkör kezdetét is jelenti. Pálffy Tamás Szabolcs írása.

Huszonnyolc nap áll rendelkezésünkre, ez bőséges előkészületi idő. Karácsonyt nem lehet, és nem is kell siettetni. A szatmárnémeti unitárius vallású személyek egyharmada, a Wolfenbüttel utcai evangélikus imaházban lépett rá jelképesen az adventi útra.

Szószéki beszédében Pálffy Anna-Mária lelkésznő az elcsendesedés, az önmagunkba tekintés és a türelmes várakozás lehetőségét ajánlotta figyelmünkbe.

Kedves mozzanat volt az Adventi hírnök kezdetű dal közös éneklése. Emlékezetes marad Gergely Sándor református vallású nyugalmazott tanár gesztusa, aki szamoskrassói biokertjéből hozott naspolyával ajándékozta meg a résztvevőket.

Megújult egy régi gondolat: a naspolya adventi útravaló. Az Európa-szerte őshonosnak számító gyümölcsnek jelentős a C-vitamin-, kálcium-, pektin- és vastartalma. A novembertől szedhető naspolya karácsonyig fogyasztható. Az adventi lelki táplálék testi eledellel kiegészülve teheti türelmes várakozóvá az adventi útra lépő embert. Karácsonykor nagyobb lehet lelki örömünk, ha adventben állhatatosan és kitartóan „puhítottuk" lelkünket. A kellemesen fanyar ízű naspolya gyümölcshúsa az adventi időszakban puhulni kezd, azért, hogy karácsonykor finom csemegévé váljék.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: