2019-02-04 16:08:52• hírek • Bede Emőke

Narancssárga riasztás lépett érvénybe a Túr mentén

Képünk 2018 márciusában készült Szakaszon, amikor a települést árvíz öntötte el.
Képünk 2018 márciusában készült Szakaszon, amikor a települést árvíz öntötte el.

Az utóbbi napokban számottevően megemelkedett a hőmérséklet, már-már tavaszt idéző időjárás érkezett térségünkbe. Emiatt azonban gyors olvadásba kezdett a télen lehullott hatalmas hómennyiség, megyénk folyóinak vízszintjét ezzel jócskán megduzzasztva.

Mivel a Túr mentén narancssárga árvízriasztás lépett érvénybe, Darius Filip prefektus összehívta a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Bizottságát. A gyűlés során több olyan döntést is hoztak, melynek célja a lakosság és a megye földterületeinek védelme. A prefektus folyamatos megfigyelésre és rendszeres jelentésre szólította fel az említett folyó mentén elhelyezkedő települések vezetőit és a helyi bizottságokat annak érdekében, hogy vész esetén minél hamarabb, hatékonyan reagálni lehessen az eseményekre.
 

Ezzel kapcsolatban a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség szóvivője, Adriana Pop azt közölte, hogy megyénkből még nem jelentettek gondokat, árvíz egyelőre egyetlen területet sem öntött el. A Túr vízszintje még nem lépte túl a gátakat, a helyzet pedig állandó ellenőrzés alatt áll.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: