2011-07-18 12:47:04• hírek • Szatmár.ro

Napszúrással, kiszáradással a sürgősségire

A kánikulai meleg és az erős napsütés az elmúlt hétvégén sem kímélte Szatmár megyét: többen lettek rosszul a nagy melegben.

Július 15-18. között 512 személyt, köztük 158 gyereket láttak el a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályán. A kánikulai meleg ezúttal is sok rosszullétnek volt az okozója: többen kaptak napszúrást és kiszáradással is öt szatmárit kellett kezelni a sürgősségin.

A szakemberek elmondása szerint, a harminc fok feletti hőmérséklet nemcsak a beteg, de az egészséges szervezetet is megviseli. Ezért ajánlott ilyenkor könnyű öltözéket hordani, és minél több folyadékot inni. Különösen a gyermekek igényelnek nagyobb odafigyelést, vigyázni kell, hogy kellő mennyiségű vizet igyanak.
 A helyiségek ablakait ajánlott zárva tartani reggel 9 és este 9 óra között, s csak az esti órákban szellőztetni.

A kánikulai időjárás okozta rosszullétek mellett, az elmúlt hétvégén tizenhárom személyt alkoholkómás állapotban kellett ellátni, egy férfi patkány harapott meg, heten kutyaharapással keresték fel a sürgősségit, heten pedig kullancscsípés miatt kértek segítséget.

Két öngyilkossági eset is történt: két Szatmár megyei asszony gyógyszerekkel próbált meg véget vetni az életének. A gyors beavatkozásnak köszönhetően egyik páciens élete sincsen veszélyben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: