2014-06-10 11:46:17• hírek • Szatmár.ro

Napszúrás miatt többen is a sürgősségire kerültek

A hosszú hétvége ideje alatt emésztési gondokkal is sokan kerültek kórházba.

Ahogy a hosszú hétvégéken lenni szokott, a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályán nagy volt a forgalom: összesen 626 személyt láttak el az egészségügyi dolgozók. A legtöbb beteget június 9-én, azaz hétfőn vitték kórházba, összesen 135 személyt.

A páciensek jelentős része a "szezonnak megfelelően" főleg emésztési zavarok, illetve napszúrás miatt került kórházba. A szabadnapokon sokan beterveznek egy-egy nagyobb evést, grillezést, ilyenkor nem mindenki figyel oda kellőképpen a hozzávalók minőségére, az elkészítés módjára, illetve sokan mértéktelenül tömik magukba a finomságokat. Főleg emiatt kerültek az emésztési gondokkal küszködő szatmáriak a sürgősségire, hasmenéssel, gyomorrontással, görcsös hasi fájdalommal.

A másik "szezonbetegségben" szenvedők egyszerűen túl sokat ültek a napon, illetve voltak, akik többet ültek a meleg termálvízes medencében, mint az ajánlott volt. A napszúrás általános jelei egyébként a kábultság, szédülés, fejfájás, hányinger vagy hányás, valamint az általános gyengeség.

A hosszú hétvége ideje alatt sokan mentek ki a természetbe - túrázni, vagy csak a fűben heverészni. Ennek megfelelően az átlagosnál több volt a kullancscsípéses eset is, szám szerint 18. Öt személyt kutya harapott meg, kettőt pedig ló rúgott meg. Hatan közúti balesetben elszenvedett sérülések miatt kerültek a sürgősségire.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: