2019-03-29 14:41:12• hírek • x

Napszemüveget hordani nem csak divatos, hanem egészséges. Miért pont a Ray-Ban márkát válassza?

A napszemüveg nem csak az elmúlt pár évtizedben vált divatossá és hasznossá, jótékony hatását már a 20. század elején felismerték. A kiegészítők közül érdemes a minőségit választani, jó példa erre a Ray-Ban márka.

Honnan ered a modern napszemüveg? A szerepük ezelőtt 100 évvel első sorban a szem védelmére szolgált. Ahhoz, hogy elnyerjék mai formájukat, némi segítség kellett: a második világháborúban az Egyesült Államok légi hadereje szerelte fel pilótáit sötétített lencséjű szemüvegekkel az erős napsütés ellen. Ezt követően terjedt el a civilek között: az ötvenes években James Dean viselte először a filmvásznon, majd sorra követték mások. John Lennon kör alakú kerete szintén ikonikus, a mai napig keresett forma.

 

 

Amellett, hogy jól mutat és védi a szemet az erős napfénytől, más pozitívumot is rejt a napszemüveg helyes kiválasztása – osztotta meg velünk a szatmárnémeti Optiwell szemüvegbolt optometrista szakértője. Az UV-sugárzás bőrre gyakorolt káros hatásairól már mindenki hallott, az ultraviola azonban a szemre is káros! Három fajtáját különböztetjük meg a hullámhossztól függően. Ezek a következők lehetnek: UVA, UVB és UVC. Az UVA-t a légkör felső rétegei elnyelik, nem adnak okot az aggodalomra, nagyobb figyelmet az UVB és az UVC követel.

 

Látása erős napfénynek van kitéve? Megfelelő védelem hiányában a káros sugarak fokozhatják a szürkehályog kialakulását, összefüggésben állhatnak a molekula degenerációval és a kötőhártya elváltozásaival. Emellett hóvakság is kialakulhat. A hunyorgás akár szem körüli ráncokat is eredményezhet.

 

 

Sokakat zavar, hogy az orrukon van valami. Mások az olcsó változatokra esküsznek. A nem megfelelő napszemüveg használata egészségügyileg és esztétikailag sem éri meg. Inkább legyen egy-két jobb, minőségi lencsével ellátott példányunk – vallja az Optiwell szakértője, és hozzátette: abban biztos lehet, hogy ideális UV védelemmel ellátott lencséjű napszemüveget szupermarketekben és utcai árusoknál nem talál. Térjen be az Optiwell Horea utcai üzletébe, a több tucat modell közül megtalálja az Önnek megfelelőt.

 

A színre, mintára és formára se legyen gondja! Az Optiwell munkatársai szíves örömest segítenek a választásban. Azért pedig, hogy biztosan a legújabb trendeknek megfelelő kiegészítőt hordja, a Ray-Ban márka napszemüveg kollekcióját ajánlja a látszerész bolt optometristája.

 

 

A Ray-Ban szemüvegek nagy előnye a megannyi forma- és színválaszték, melyek a következő szezonban sem mennek ki a divatból. A klasszikus “Aviator” modell vagy a modernebb, kicsit hipszteres “Wayfarer” mellett a “Clubmaster”, a “Round metal”, a “Hexagonal” és az új “Wayfarer classic” különboző szín- és méretválasztéka várja az Optiwellben. A hat ismertebb forma mellett három másikat is felpróbálhat: a “Justin classic” férfiasabb, az “Erika classic” inkább nőiesebb, az “Oval flat” az előzőekhez képest nem egy gyakran választott variáns, de annál különlegesebb.

 

 

A Ray-Ban napszemüvegek keretének anyaga változatos. Ha az egyik túl könnyű, választhatja a nehezebbet. A lencsék színezete a tulajdonos felhasználási céljától is függhet: munkába, vezetéshez, sportoláshoz, téli vagy nyári használatra vásárolja. Az UV-védelem alap. Választhatja a polarizált változatukat, melyek szabad levegős aktivitás vagy vezetés közben óriási segítséget jelenthetnek a tisztánlátás terén. A Ray-Ban márkát választva nem kell megalkudnia: a munkájához, a szabadidős tevékenységeihez is megtalálja a megfelelő szemüveget, melyek az időtálló minőséggel és az örök klasszikus szín- és formavilággal hálálják meg a helyes választást.

 

Térjen be az Optiwell Horea utcai üzletébe és konzultáljon a szakértőkkel, illetve kérje a szakképzett eladó munkatársak segítségét!

 

Vigyázzon a szeme világára! A silány minőség kárára válhat! Vegyen igénybe szakértői segítséget, térjen be az Optiwellhez!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: