2014-11-03 09:44:14• hírek • MTI

Nápolyban majdnem meglincselték egy táskarabló elfogóját

Tömeg támadt Nápoly utcáin arra a szenegáli férfira, aki egyedüliként lépett fel egy táskarablóval szemben - jelentette vasárnap a repubblica.it hírportál. Nem ez az első alkalom, hogy a nápolyiak a bűnözőt pártolják.

Egyedül egy Nápolyban élő bevándorló reagált, amikor az utcán meglátta, hogy két robogón ülő fiatal megközelít egy francia turistalányt, és késsel levágja a válláról a táskáját. A szenegáli férfi üldözőbe vette a szűk és forgalmas nápolyi utcákon nehezen haladó kismotort, és lerántotta a hátul ülő tolvajt.

A szenegáli férfi azt kiabálta a többieknek, hívjanak rendőrt, ehelyett azonban a közelben levők a tolvajfogó szenegálit kezdték el szidalmazni és bántalmazni. A férfit a rendőrség mentette meg a lincseléstől. A 19 éves bűnözőt elfogták, még nála volt a turista táskája is.

"Azt gondoltam, segítenem kell a bajba jutott lánynak. De senki más nem mozdult meg, és még engem bántalmaztak a tolvaj helyett" - mondta el a szenegáli bevándorló, aki hat éve tartózkodási engedéllyel él Nápolyban. Egy használt ruhákat feldolgozó üzemben dolgozik.

A repubblica.it arra emlékeztetett, hogy nem ez volt az első eset, amikor a nápolyiak helyett egy idegen segített a tolvajokkal szemben. Februárban robogós tolvajok egy idős olasz asszonyt akartak kirabolni Nápoly utcáin. Ebben az esetben egy nigériai illegális bevándorló lépett fel, és megakadályozta a rablótámadás végrehajtását. Neki se segített senki. A nigériai fiatalember akkor úgy nyilatkozott: Nigériában ha valaki az utcán lop, mindenki üldözőbe veszi, és átadják a rendőrségnek.

Nápoly városáról közismert, hogy utcáin gyakori a motorral végrehajtott táskarablás akár olasz vagy külföldi gyalogosokról legyen szó. Az olasz belügyminisztérium 2012-es adatai szerint a legtöbb utcai lopást, rablást a szicíliai Catania és Nápoly városában követik el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: