2010-12-17 14:00:36• hírek • Kocsis Zoltán

Napoli – Villarreal, Sevilla-Porto, nagy meccsek az EL-ben

Péntek délután hivatalosan is véget ért a két európai kupasorozat idei szakasza, mivel az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a svájci Nyonban található székhelyén kisorsolták a tavaszi szezon párosításait.

Az Európa-liga 12 csoportköréből 24 együttes jutott tovább, hozzájuk csatlakoztak a Bajnokok Ligája nyolc csoportjának harmadikjai. Ebben a sorozatban (a BL-el ellentétben) biztosan nem ismétlődhet meg a tavalyi döntő, mivel a címvédő Atletico Madrid nem jutott tovább a csoportjából, a Fulham pedig el sem indulhatott az EL-ben. További különbség, hogy a második számú kupasorozatban a tizenhatos- és a nyolcaddöntők párosítását is kisorsolták pénteken.

Furcsa módon rögtön egy igazi slágermeccsel kezdődött a második számú kupasorozat sorsolása, hisz az olasz illetve a spanyol pontvadászat jelenlegi harmadik helyezettjeit, azaz a Napolit és a Villarrealt húzták össze elsőnek. Ráadásul a folytatás sem bizonyult gyengének, mivel ezt követően a Rangers - Sporting, majd az Anderlecht - Ajax párharc alakult ki, igazi kemény benelux párharcra készülhet tehát Juhász Roland.

Mint ahogy szintén komoly harcra készülhet Dzsudzsák Balázs és a PSV, amely a jelenlegi francia listavezetővel, a Lille-el meccselhet majd. Valamivel könnyebb ellenfelet kapott Huszti Szabolcs Zenitje, a szentpéterváriaknak nem okozhat komoly gondot a Young Boys. Érdekesség, hogy két frontos svájci-orosz háború alakult ki, hisz a Basel a Szpartak Moszkvával csap majd össze. Mindkét csapat a BL-csoportkörből esett ki, akárcsak a Rubin Kazany - Twente párosítás szereplői.

Ami a román labdarúgókat illeti, mind Cirpian Maricára, mind pedig Cristian Sapunarura komoly összecsapások várnak. Előbbi Stuttgartja a Benficával, utóbbi Portója pedig a Sevillával csap majd össze. Érdekesség, hogy a Porto pont Sevillában nyerte meg a 2003-as döntőt, az andalúzokat pedig a portugál Braga búcsúztatta a BL-selejtezőjében.

Nem ejtettünk még szót a sorozatban szereplő két angol óriásról, ám ezt most bepótoljuk. Egyikőjük sem panaszkodhat, mivel a Liverpool a Sparta Prágát, a Manchester City pedig az Arisz Szalonikit kapta ellenfélnek. Itt, pontosabban Szalonikiben, maradva, a város együttese, a PAOK sem lehet túlságosan boldog, mivel a CSZKA Moszkva ellen nem ők számítanak az esélyesnek.

Három párharcról nem esett még szó. Miközben a Leverkusen toronymagas esélyesnek számít az ukrán Metaliszt Harkov ellenében, addig ember legyen a talpán, aki megjósolja, hogy a Dinamo Kijev-Besiktas és Lech Poznań- Braga párharcból mely együttesek jutnak tovább.

Az Európa-liga 16-os döntői: február 17.-24.
Napoli - Villarreal
Glasgow Rangers - Sporting Lisszabon
Sparta Prága - Liverpool
Anderlecht - Ajax
Lech Poznań - Braga
Besiktas - Dinamo Kijev
Basel - Szpartak Moszkva
Young Boys - Zenit Szentpétervár
Arisz Szaloniki - Manchester City
PAOK Szaloniki - CSZKA Moszkva
Sevilla - Porto
Rubin Kazany - Twente
Lille - PSV Eindhoven
Benfica - Stuttgart
BATE Boriszov - Paris St.Germain
Metaliszt Harkov - Leverkusen

Az Európa-liga nyolcaddöntői: március 10.-17.
Benfica/Stuttgart - BATE Boriszov/Paris St.Germain
Besiktas/Dinamo Kijev - Arisz Szaloniki/Manchester City
Rubin Kazany/Twente - Young Boys/Zenit Szentpétervár
PAOK Szaloniki/CSZKA Moszkva - Sevilla/ Porto
Lille/PSV Eindhoven - Glasgow Rangers/Sporting Lisszabon
Metaliszt Harkov/Leverkusen - Napoli/Villarreal
Anderlecht/Ajax - Basel/Szpartak Moszkva
Sparta Prága/Liverpool - Lech Poznań/Braga

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: