2011-03-10 14:24:32• hírek • Szatmar.ro

Napoli után Leverkusen: rájár a rúd a Villarrealra

Csütörtökön a labdarúgó Európa-liga beéri a Bajnokok Ligáját, már ami a versenynaptárat illeti: a még állva maradt 16 együttes ugyanis ekkor kezdi meg nyolcaddöntők sorát. A forduló csúcsrangadóját ismét a Villarreal játssza, spanyolok a Leverkusennel csapnak össze. Összességében elmondható, hogy valamennyi párosítás nagyon kiegyenlítettnek tűnik, sportfogadó legyen a talpán, aki nagyobb összegben merne fogadni bármely együttes továbbjutására.

A Villarreal, miután az előző körben kiejtette az olasz bajnokság harmadik helyezettjét, a Napolit, most megkapta a német Bundesliga másodikját, a Leverkusent. Bár a spanyol focival általában a támadójátékot szokás asszociálni, a Villarreal az előző körben remekül kibekkelte a nápolyi találkozót, ezúttal azonban nehezebb dolga lesz: a Leverkusen 23 fordulóban 53 gólt szerzett a Bundesligában, ennél többre senki sem volt képes, ennyit is csak a listavezető Dortmund tudott összehozni.

Szintén kiegyenlített harcot ígér a Benfica és a Paris St.Germain párosa is. Európa két nagy nevű együttese közül eddig a portugál pontvadászat második helyezettje nyújtott meggyőzőbb teljesítményt, a francia gárda mintha kissé félvállról vette volna a küzdelemsorozatot. Persze ez bármikor megváltozhat.

Nagy csata várható a másik portugál együttes, a Porto és a CSZKA Moszkva között is. Mindkét együttes veretlenül zárta csoportját, sőt, a portugálok a hazai pontvadászatban sem érezték meg a vereség ízét. Igaz, a CSZKA sem, mivel az orosz bajnokság még nem indult útjára. Ennek ellenére a „katonacsapat" már egy fontos csatát elveszített: a hét végén a Zenit elleni Orosz Szuperkupát.


Sam négy góljával vezeti a házi góllövőlistát a Leverkusennél az EL-ben
Sam négy góljával vezeti a házi góllövőlistát a Leverkusennél az EL-ben

Apropó Zenit: a Szentpéterváriakra látszólag könnyebb feladat vár a Twente ellen, ám ne feledjük: az enschedei együttes a holland bajnokság címvédője, az előző körben pedig a 2008-as és 2009-es orosz bajnok Rubin Kazanyt búcsúztatta. Most pedig a 2010-es orosz bajnokkal próbálkozhat. Első ránézésre toronymagas favoritnak tűnik a Manchester City is a Dinamo Kijevvel szemben, ám nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy Sevcsenkóék az előző körben 8-1-es összesített eredménnyel ütötték el a Besiktast. Hasonlóképpen esélyesként startol a Liverpool is a Braga ellen, ám a portugálok otthon veszélyesek tudnak lenni, a tavalyi szezonban pedig elsősorban a védekezésük miatt álltak sokáig harcban a Benficával a bajnoki címért.

Érdekesség, hogy az Európa-liga legjobb 16 együttese közé három-három portugál, holland és orosz klub jutott be, így az szinte elkerülhetetlen volt, hogy össze ne sorsolják őket. Holland-orosz párharcból rögtön kettő van, hisz az Ajax a Szpartak Moszkva ellen léphet pályára. Bár az amszterdamiak a télen elveszítették két meghatározó emberüket (Suarez a Liverpoolba, Emanuelson a Milanba szerződött), meglepően könnyedén verték az előző körben az Anderlechtet és a Szpartak ellen is komoly esélyeik vannak. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy az oroszok csak nagy nehezen tudták legyűrni a Baselt.

Végezetül pedig a magyar szempontból legfontosabb párharcban az önfeledt támadófoci a betonvédekezéssel csap össze. Dzsudzsák Balázsnak komoly szerep juthat abban, hogy a PSV Eindhoven fel tudja-e törni a Glasgow Rangers hátsó alakzatát.

Európa-liga, nyolcaddöntők:
CSZKA Moszkva -FC Porto 20.00
PSV Eindhoven - Glasgow Rangers 20.00
Bayer Leverkusen -Villarreal 20.00 DigiSport.hu
Braga -FC Liverpool 20.00 Sport.ro
Benfica - Paris Saint-Germain 22:05
Dinamo Kijev -Manchester City 22:05 DigiSport.hu, Sport.ro
Twente -Zenit 22:05
Ajax Amsterdam -Szpartak Moszkva 22:05

Az Arsenal után a Liverpoolt is legyőzné a Braga
Az Arsenal után a Liverpoolt is legyőzné a Braga


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: