2019-03-14 12:07:37• hírek • Bede Emőke

Napokon belül munkába állnak Szatmárnémeti új autóbuszai

Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Facebook-oldala
Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Facebook-oldala

„Tizenkét év után ismét új autóbuszokkal bővítette a közszállítási vállalat autóparkját a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal. Az öt darab, Euro 6-os járművet a napokban szállította le a gyártó, hamarosan pedig sor kerül a kötelező műszaki ellenőrzésükre is” - közölte Facebook-oldalán a hivatal.

A bejegyzésből kiderül, hogy a következő héten hivatalosan is a Transurban Rt. rendelkezésére bocsájtja őket az önkormányzat, ám a gépjárműpark fejlesztése nem áll meg itt, ugyanis hamarosan 20 darab, hibrid tehcnológiával működő buszt is vásárolnak. Hogy a döntés könnyebb legyen, a tavalyi év során már több ismert márka is elhozta városunkba a legújabb környezetvédelmi irányelveknek megfelelő hibrid buszait.


​"Saját költségvetésből és uniós forrásokból is elkezdjük a tömegközlekedési gépparkunk felújítását. Első lépésként 5 darab Euro 6-os, diesel autóbuszt vásárolunk [Ez valósult meg most. -a szerk.], majd 20 hibrid járművet. Utóbbi azért is előnyös, mert a trolibuszokkal ellentétben nem kell kiépítenünk hozzá az infrastruktúrát" -nyilatkozta korábban Kereskényi Gábor polgármester.


A hivatal korábbi tájékoztatása szerint a Transurban gépparkjában eddig 53 buszt tartottak számon, ezek közül 49 áll rendszeres használatban, viszont négy felett már jócskán eljárt az idő, így teljesen időszerű volt az újabb közlekedési eszközökbe való beruházás. Az új buszok csatarendbe állítása után talán többen döntenek úgy, hogy igénybeveszik a közszállítás adta lehetőséget, ezzel is fontos lépést téve a környezetvédelem érdekében.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: