2010-10-08 12:59:15• hírek • Szatmar.ro

Napközit modernizáltak

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalhoz tartozó Szociális Közszolgálati Osztály (SPAS) napközijének udvarát és játszóterét adták át péntek délelőtt.

A megyeközpont polgármestere és alpolgármestere mellett, a Szociális Közszolgálati Osztály vezetője, Doina Vasut, a szociális bölcsődék felelőse, Kincses Daniela és a szóban forgó Prichindel szociális napközi vezetője, Fabian Liliana voltak jelen.

A Solidaritatii negyedben lévő intézménybe 30 nehéz szociális helyzetű gyermek jár, akik immár ugyan olyan körülményeknek örvendhetnek, mint az összes többi óvodák gyermekei - hangsúlyozta ünnepi beszédében Kincses.

A helyi önkormányzathoz egy éve átkerült napközijének épületét tavaly újították fel, míg az udvart és a játszóteret idén sikerült.

Az épület körüli kerítés, a kapu, illetve a bejárati járdarész is hiányos volt eddig, így a felújításokkal alapvető követelményeket is pótoltak, de ezen kívül új homokozót is létrehoztak, különböző csúszdákat állítottak fel, amelyeken a kicsinyek önfeledten játszhatnak.

A biztonságot szem előtt tartva az eddigi fém csúszdák helyett műanyagokat helyeztek el, és a hinták számát is megnövelték. Ezek összköltsége meghaladja a 25 500 lejt.

Az ünnepélyes átadáson a város két vezetője tujákat ültetett, majd elvágták a díszszalagot.



A két városvezető ásót fogott kezébe
A két városvezető ásót fogott kezébe



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: