2009-06-20 14:52:59• hírek • Parajdi Andrea

Népszerű együttesek koncerteznek

Partiumi vidék első nemzeti jellegű, hagyományőrzésen alapuló ifjúsági táborának megszervezésén a Szatmári Híd Egyesület dolgozik. A programkínálat olyannyira változatos, hogy a komoly történelmi áttekintések és a kulturális elfoglaltságok mellett neves magyarországi zenekarok koncertjén is tombolhatnak a fiatalok.

A Híd Egyesületet 2003-ban szatmárnémeti fiatalok hozták létre, azzal a célkitűzéssel, hogy tevékenységük révén elősegítsék a magyarságtudat erősítését. A július 9 és 13 között Kökényesden megszervezésre kerülő Partiumi Híd Fesztivál megrendezésének alapgondolata is ezen a vonalon indult el, éppen ezért a szervezők azt remélik, hogy az öt napos esemény a Kárpát-medence különböző területein élő fiatalok közötti kapcsolatok elmélyítését is segíti majd.

A tábor ideje alatt irodalmi, kulturális, tudományos, valamint történelmi előadásokra kerül sor, folyamatosan lesznek szabadidős programok - harcíjász bemutató, focibajnokság, gyalogtúra Kárpátaljára, horgászverseny, halászléfőző verseny, bábszínház, lovasbemutató, népi gyermekjátékok, néptáncoktatás -, gyerekprogramok, illetve kézműves elfoglaltságok is. Mindezek mellett a borsátorba, a filmsátorba és a lelkiző sátorba is betérhetnek a fiatalok.


A népszerű Betrice együttes is fellép az első Partiumi Híd Fesztiválon
A népszerű Betrice együttes is fellép az első Partiumi Híd Fesztiválon


A rendezvényt minden este egy neves zenekar koncertje zárja, a fellépők között olyan együttesek szerepelnek mint: Beatrice, Ossian, Zanzibár, Kormorán, Ordibáló Szamócák, Bikini, Ismerős Arcok, Kalapács, 4ever, Invader, Tűzmadár, October és a PG Csoport.

A rendezvényre heti jegyet 60 lej ellenében lehet váltani (elővételben 55 lej), a napi jegy 15 lejbe kerül. Bővebb információkért írj a hidegyesulet.partium@gmail.com e-mail címre, vagy hívd a 0745164109-es telefonszámot. Ha kíváncsi vagy a rendezvény részletes programjára ezen a linken megtekintheted.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: