2009-01-13 15:01:22• hírek • Szatmár.ro

Napenergiával működnek a parkolójegy-automaták

Több mint egy éve volt szó róla, hogy Szatmárnémetiben parkolójegy-autómaták lesznek, azonban üzembe helyezésük egy-két hétig még várat magára. A modern készülékek a napenergia felhasználásával fognak működni, melyekből fémpézzel, illetve papírpénzzel egyaránt lehet majd parkolójegyet váltani.

Egyelőre tizenkét készülék beszerelése várat magára, és ahogyan arról már tájékoztattuk olvasóinkat, már elkezdődött az automaták beszerelése a megyeszékhely főutcáin. Azt, hogy mikortól lehet majd parkolójegyet váltani ezekből az automatákból, egyelőre még nem lehet tudni pontosan.

Adrian Neacsu, a Parkolási Felügyelet vezetője, a Szatmár.ro-nak elmondta, az üzembe helyezésre még egy-két hetet biztosan kell várni, ugyanis a beszerelést követően egy tesztelési időszak következik, addig pedig még a használati utasítást leíró öntapadós matricákat is meg kell rendelni, illetve felragasztani. Az idei évben egyelőre nem drágulnak a parkolójegyek, azonban a parkolóbérleteket az előző évhez képest 8%-kal drágábban lehet megvásárolni - tette hozzá Neacsu.

Egy fél órás, piros színű parkolójegy ára egy lej, az egy órás, kék színű két lejbe kerül, míg a zöld színű, egy napra érvényes parkolójegy ára öt lejbe kerül.

Most szerelik a napelemeket az automatákra

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: