2020-05-29 08:53:13• hírek • Bede Emőke

Nap közben a 112-re befutó segélyhívásokat fogadja, szabadidejében bántalmazott nőkön segít

A Különleges Távközlési Szolgálat (STS) hivatalos Facebook-oldalán rendszeresen mutatnak be egy-egy diszpécsert, aki a 112-es egységes segélyhívóra beérkező telefonokat fogadja. Csütörtök este a szatmári Veres Andreát ismerhette meg az ország.

Veres Andrea közel 15 éve dolgozik a 112-es segélyhívó szatmári szolgálatának kötelékében, de két évvel ezelőtt csatlakozott a Bántalmazott Nőket Támogató Csoport (GRAB) csapatához is, ahol kiválóan tudja kamatoztatni pszichológusként és pszichoterapeutaként szerzett tapasztalatait. „A csoport egy olyan kihívás volt, melyre azonnal igent mondtam, és azóta is minden egyes nap hálás vagyok azokért az életre szóló leckékért, amelyeket ezeket a nőktől kapok” – mondta el a GRAB-ban végzett önkéntes munkájával kapcsolatban Andrea.


Saját bevallása szerint szeretne segítő kezet nyújtani a családon belüli erőszak áldozatainak, hogy kiléphessenek a helyzetből, amelyben jelenleg vannak. Szerencsére Andreának nem egyedül kell helyt állnia, hiszen a csoportban több pszichológus, pszichoterapeuta, szociológus, önvédelmi oktató, ügyvéd, orvos és rendőrségi munkatárs is van. Ennek megfelelően a bántalmazott nőknek egyéni és csoportos tanácsadást, önvédelmi tanfolyamot és számos egyéb foglalkozást biztosítanak, természetesen ingyen.


Andrea olyan lányokkal és nőkkel foglalkozik a csoporton belül, akik sajnos saját bőrükön tapasztalták meg, mit jelent a családon belüli erőszak és bántalmazás. Vannak, akikkel személyesen találkozik a csoportos gyűlések során, másoknak az online terápiás foglalkozásokon nyújt segítséget. „Számomra az e nőkkel folytatott munka igazi kihívás, másrészről viszont valóságos terápia is. A gyűlések számomra is hasznosak, hiszen ezek az emberek tükröt tartanak elém. Mindegyik nő története megindít, és ráébreszt arra, hogy én milyen szerencsés vagyok, hogy ilyen áldott életem van” – vallja Andrea.


„A segélyhívó-szolgálatnál végzett munka és a GRAB-nál folytatott önkéntesség által valóban kiteljesedett az életem. A szatmári 112-nél egy nagyszerű csapat dolgozik, amelyre nagyon büszke vagyok, és ez az egyik legfontosabb motivációt jelenti, amelyért minden nap megéri folytatnom a munkát” – summázta a diszpécser.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: