2010-04-23 13:45:54• hírek • Szatmár.ro

Nálunk van a labda: Foci vb az MTV-n!

A világbajnokság minden mérkőzését élőben közvetíti a Magyar Televízió. A köztévé ötfős kommentátorcsapatot állított össze a vb-re, akik nemcsak a mérkőzésekről, hanem videoblogon keresztül a kulisszatitkokról is beszámolnak a dél-afrikai helyszínekről.

Napi 10 órában foglalkozik a Magyar Televízió a 19. Labdarúgó világbajnokság június 11. és július 11. közötti eseményeivel. A sportág legrangosabb viadalának mind a 64 mérkőzése látható lesz az MTV képernyőjén, a Telesport közvetítései esetében már megszokott HD minőségben. A mérkőzések 13.30-kor, 16.00-kor, és 20.30-kor kezdődnek a csoportkör idején, de nem maradnak le a meccsekről azok sem, akik még nem lesznek televízió közelben a délutáni közvetítések idején: az interneten, a www.telesport.hu oldalon minden összecsapást élőben követhetnek az érdeklődők.

"Ez az egy hónap nemcsak a fociról szól, hanem Dél-Afrikáról is, ezért az MTV Híradójának kétfős ministábja, Al Ghaoui Hesna és Vizi Attila tudósít majd a rajongók százmillióit lázba hozó esemény helyszínéről" - mondta el Medveczky Balázs, az MTV alelnöke a köztelevízió budapesti sajtótájékoztatóján április 23-án, pénteken.
Schulek Csaba, a Magyar Televízió sport főszerkesztője bemutatta a kommentátorok nemzeti válogatottját: Gundel Takács Gábor, Egri Viktor, Somos Ákos és Somos Zoltán mellé Faragó Richard csatlakozik.

Az öt sportriporter nemcsak a mérkőzésekről tudósít, a vb előtt és alatt videoblogban számolnak be utazásuk izgalmas pillanatairól, a rangadó helyszínéről és kulisszatitkairól. A riporterek a saját minikameráikkal készített szubjektív videókat azonnal elérhetővé teszik a világhálón. A focirajongók a népszerű közösségi portálon, a Facebookon és a rövid bejegyzéseket továbbító Twitteren is követhetik a világbajnokság eseményeit: a Telesport.hu legfrissebb híreit, exkluzív videókat és más érdekességeket.

Ahogyan a labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit, az MTV a világbajnokságot is elemző, értékelő adások keretébe illeszti. A stúdióban már a kezdő sípszó előtt fél órával indul a felvezetés. A helyszínen tartózkodó kommentátorok minden alkalommal élőben jelentkeznek a mérkőzések előtt a stadionból, hogy megosszák a nézőkkel a legfrissebb híreket. "A szünetekben és a mérkőzések után a stúdióé a szó, Magyarországon új stílusú, a sportbárok hangulatát idéző értékelés, beszélgetés foglalja keretbe a találkozókat. A műsorvezetők, Mérei Andrea, Somogyi Diána, illetve Zelinka Ildikó mellett a Telesport szakriporterei, meglepetés sztárvendégek, valamint labdarúgó szakértők foglalnak majd helyet. Estéről estére Mészöly Géza, Bánfi János, Sallói István és Bognár György elemzi a látottakat" - jelentette be Schulek Csaba.


Öt profira bízták a mérkőzések kommentálását
Öt profira bízták a mérkőzések kommentálását


A www.telesport.hu oldalon a világbajnokságok történetében először valamennyi mérkőzés kiváló minőségben, élőben lesz látható és bármikor visszanézhető az MTV Videotárából. A népszerű sportoldal nemcsak folyamatosan frissülő hírportálként üzemel a vb ideje alatt, hanem a játékosokról, csapatokról, játékvezetőkről összeállított vb-adatbázist és a világbajnokság történetének legjobb góljait bemutató videókat is böngészhetik a focirajongók.

Gundel Takács Gábor, az MTV műsorvezetője 1998-ban közvetített utoljára foci vb-ről. "Három éve tértem vissza a Magyar Televízióhoz, ez a mostani közvetítés pedig egy újabb visszatérés a gyökerekhez. Nekem a labdarúgó vb egyet jelent a Magyar Televízióval, és 12 évig vártam arra, hogy újra átélhessem ezt a semmihez nem hasonlítható érzést. Azt, hogy nálunk van a labda."

Hasonlóan érez Egri Viktor is, aki 2008-ban az Európa Bajnokság döntőjét közvetítette: "2002-ben a vb-n csak csendben ültünk Faragó Ricsivel a kommentátorállásban, és csodáltuk Knézy Jenőt. Imádom a focit, és nagyszerű dolog EB-t és BL-t közvetíteni, de számomra a világbajnokság a csúcs, ez maga a labdarúgás." A Magyar Televízió sportos ikrei is Dél-Afrikába indulnak 45 nap múlva. Somos Ákosnak ez lesz élete első foci vb-je. "Tudom, hogy ez a lehetőség még a legszerencsésebb kommentátoroknak is ritkán adatik meg. Így én legalább annyira vagyok kíváncsi, mint boldog." Fivére, Somos Zoltán hozzáteszi: "16 éves voltam a mexikói vb idején, most negyven vagyok. Akkor nem gondoltam volna, hogy én előbb fogok a vb-re kijutni, mint a magyar válogatott."

Faragó Richard évekig volt az MTV munkatársa, most a labdarúgó vb miatt újra visszatér a köztévé képernyőjére. "Én már tudom ki lesz a győztes. Kétszer vettem részt eddig vb-n, és mindkét alkalommal Brazília nyert. Nyugodtan lehet fogadni - állítja a népszerű sportriporter.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: