2009-01-13 16:33:23• hírek • Parajdi Andrea

Nálunk nincs szmogveszély

A téli hónapokban rendszerint megnövekedik a szállópor koncentrációja a levegőben, amely füstködöt idézhet elő. Szatmárnémetiben nem kell számítanunk a magyarországi példához hasonló szmogriadóra.

Már napok óta a szmogriadóról szólnak a magyarországi híradások, mivel több településen is átlépte a megengedett küszöböt a levegő szennyezettsége. A fűtési időszak alatt országszerte magasabb a szállópor koncentráció értéke, ennek a kémények által kiontott füsttömeg, és a megnövekedett járműforgalom egyaránt okozói lehetnek.

A.szmog, vagy más szóval füstköd kialakulását számos tényező befolyásolhatja, összefüggésben van az időjárási körülményekkel, az ipari tevékenységekkel és természetesen a gépjárműforgalommal. Február óta működik egy automata-mérőállomás a Ioan Slavici Főgimnázium udvarán, ahol állandó működés alatt vannak a levegőmérő eszközök. A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség közleménye szerint városunkban még jóval a küszöbérték alattiak a mutatók, tehát nincsen ok az aggodalomra. Szmogriadó elrendelésére akkor lenne szükség ha 100 mikrogramm/m3 felett lenne a levegő szennyezettsége, azonban városunkban 30-40 körül mozog ez az érték.

A mérőállomás adatai folyamatosan megjelennek a Polgármesteri Hivatal oldalán található kijelzőtáblán, így a lakosság is bármikor meggyőződhet a szennyezettségi mértékekről. Ezen kívül pedig a www.calitateaer.ro weboldal is aktuális információkkal szolgál.

Szatmárnémetiben nem kell tartanunk a füstköd kialakulásától.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: