2015-10-05 15:15:53• hírek • Szatmár.ro

Nagyváradi fesztiválon vendégszerepel a Brighella Bábtagozat

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának Brighella Bábtagozata meghívást kapott az idén második alkalommal megrendezésre kerülő nagyváradi bábszínházi fesztivál, a Fux Feszt versenyprogramjába.

Az október 5-e és 10-e között húsz bábszínházi előadást felvonultató Fux Feszt az Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiválja, programja pedig hat versenyelőadást és 14 vendégelőadást tartalmaz. A szakmai zsűri mellett idén gyerekek és pedagógusok is díjazzák a fellépő együtteseket. Az ítészek a kolozsvári Puck Bábszínház, a marosvásárhelyi Áriel Ifjúsági és Gyermekszínház, a temesvári Csiky Gergely, a sepsiszentgyörgyi Cimborák, a szatmárnémeti Brighella Bábtagozat és a nagyváradi Lilliput Társulat közül választják ki azt a csapatot, amely a legjobb alakításért járó díjat viheti majd haza, illetve kiosztják a fesztivál nívódíját és a legszebb látványért járó Fux Pál-díjat is.

A szakmai zsűrit Kozsik Ildikó bábrendező, teatrológus, Zsigmond Andrea kritkus, Sardar Tagirovsky rendező és Horányi László színész alkotják. A pedagógus zsűriben az óvónőket Farkas Tünde, a tanítókat Veszprémi Emőke, a tanfelügyelőséget pedig Pető Csilla képviseli.

A szatmárnémeti Brighella Bábtagozat Cseresznyevirág című előadása október 6-án, 12 órától látható majd az Árkádia Bábszínház nagytermében. A versenyprogramban résztvevő társulatok mellett a fesztivál keretében Nagyváradon vendégszerepel a debreceni Vojtina Bábszínház, a kaposvári BábSzínTér, a kecskeméti Ciróka Bábszínház, valamint a Budapest Bábszínház, illetve az érdeklődők megtekinthették a nyírbátori Szárnyas Sárkányok gólyalábas felvonulását is a Fő utcán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: