2011-02-27 11:33:00• hírek • Póti Orsolya

Nagyváradi és szatmári sikert hozott a megmérettetés

Harmadik alkalommal rendezték meg Szatmárnémetiben a Bounce 2011 nevet viselő Hip Hop és Break táncversenyt, melynek idén a „Traian Vuia" Líceum sportterme adott otthont. A verseny egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen a tavalyinál jóval több csapat nevezett be.

A szatmári Crazy Dancers tánccsapat a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ közreműködésével idén is megszervezte a Bounce 2011 táncversenyt, mely Hip Hop, Solo és Break kategóriákban zajlott. Február 26-án 17 órai kezdettel több mint háromszáz táncos gyűlt össze a „Traian Vuia" Líceum sporttermében. Érkeztek csapatok Bukarestből, Temesvárról, Nagyváradról és az ország egyéb városaiból, de felléptek magyarországi táncosok is.

A csapatokat és a szóló táncosokat szakértő zsűri értékelte, melynek tagjai amerikai és magyarországi táncosok voltak. 17 órától léptek fel a hip-hop  kategóriákban táncolók, majd a break-táncosok nyűgözték le tehetségükkel a közönséget.

A hip-hop kategóriában a megmérettetés főként nagyváradi sikert hozott. Ezen a  kategórián belül, a szóló kategóriában a tizenkét éven aluli versenyzők közül az első helyet Kajcsa Vanesa, a második helyet Matei Victoria, a harmadikat pedig Darna Mara nagyváradi versenyző szerezte meg.  A szóló táncbemutatón a tizenkét éven felüliek közül az első helyezett a nagyváradi Razvan Duma lett, a második a szintén nagyváradi Constantin Ioana a harmadik hely pedig a szatmári Marincas Marius és a nagyváradi Filimon Denisa lett.

A Hip-hop duo kategóriában az első helyezett Razvan Duma és Bubui Erik nagyváradi versenyzők lettek a másodikak szintén nagyváradiak: Andreea Margin és Pandrea Cristina. A harmadik helyet a bukaresti Stefan éss Adil szerezte meg.

A hip-hop csapatok közül a tizenkét éven aluli kategóriában az első helyezett a nagyváradi B-Babies lett, a második a nagyváradi M-Q Kids és a harmadik helyet pedig a szatmári Crazy Kids nyerte el. A tizenkét éven felülieknek szóló hip-hop csapattánc kategória két részben zajlott: külön díjazták a koreográfus nélkül  (B kategória) és a koreográfussal  (A kategória) összeállított bemutatókat. Az A kategóriában  az első a nagyváradi Boom Box lett, a második a szintén nagyváradi Future M & Q, és harmadik pedig a szatmári Crazy Dancers. A B kategóriában  az első három helyet a nagyváradiak vitték el: az első az Inovation, a második az Unique, a harmadik pedig az Addicted lett.

A hip-hop-ot követte a break-tánc kategória, amelyben a szatmáriak arattak óriási sikert. Az első helyet a szatmári B-Boy Roll,  a másodikat B-Boy Junior és harmadikat szintén a szatmári B-Boy Aron szerezte meg.

A megkérdezett táncosok elmondása szerint idén is pozitív tapasztalatokkal és élményekkel gazdagodtak, és jövőre is jelentkeznénk a versenyre.













Képgaléria:

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: