2011-11-07 16:22:32• hírek • Szatmar.ro

Tataran az első negyvenben a világranglistán

Több helyet javítva immár az első negyven korosztályos párbajtőröző között jegyzik Amalia Tatarant, aki szám szerint jelenleg a 37. pozíciót foglalja el a világranglistán.

Az 1994 július 15.-én született tehetség a hétvégén Kijevben vett részt a Világkupa-sorozat soros versenyén, ahol a legjobb 16 közé jutásért 13-9-re kikapott a német Stephanie Suhbiertől és ezzel a 19. helyen végzett. Ezzel viszont négy pontot is szerzett az összesen 365 nevet számláló világranglistán.

A Szatmárnémeti Sportklub másik versenyzője, Veres Gréta nem jutott tovább a csoportjából, így ő végül a 89. helyen zárt, míg a világranglistán a 85. pozícióban található.

„Nem rossz ez a 18. hely, de én azért többet vártam tőle, legalább a 16 közé kerülést. A német ellen rosszul kezdett, de aztán feljött, egyenlített, és 9-9-nél prioritása is volt, de mikor már csak kilenc másodperc volt hátra, ő kapott tust, és utána már rohanni kellett előre, így még háromszor megszúrták", magyarázta Tataran edzője, Csiszár Ferenc.

Csiszár Ferenc és Amalia Tataran

A szatmári tehetség idén még további három Világkupán vesz részt Pozsonyban (november 19-20), Burgosban (december 3-4.) és Laupheimban (december 17-18.), majd januárban egy izraeli tornán léphet pástra. Mindez azért lehet fontos, mert az ottani szereplésétől függően tovább léphet előre a világranglistán. „A képességei, formája alapján az év végére a legjobb 24 közé is kerülhet, de nem felejthetjük el, hogy neki ebben a korosztályban még három éve van, az utolsóban már ott kell lennie az élmezőnyben, és ez a világbajnokságra is értendő. Láthatóan fejlődik, taktikailag is javult, de még mindig türelmetlen, rutintalan a nagyobbak között", mondta Csiszár.

Hogy a mesternek mennyire igaza van, azt remekül jelzi, hogy a ranglistát vezető orosz Tatjana Gudkova egy, a második helyezett olasz Camilla Bettini pedig két évvel idősebb, mint Tataran.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: