2011-11-17 16:33:01• hírek • Szatmar.ro

Nagyüzem a vívóknál, pástra lépnek itthon és Pozsonyban

Nem unatkozhatnak hétvégén a Szatmárnémeti Sportklub tőrözői és párbajtőrözői, mivel két nagyszabású versenyen is érintettek. Az egyikre Szatmárnémetiben, a másikra pedig Pozsonyban kerül sor.

Utóbbi rendelkezik nagyobb súllyal, hisz a szlovák főváros az U19-es Világkupa-sorozat egyik állomásának ad otthont. A tőrözők mezőnyében Bogdan Dascalu, Sebastian Flucus valamint a nemrég Ploiestről Szatmárnémetibe igazoló Alexandru Calin képviseli a Sportklubot, míg a párbajtőrözőknél Amalia Tataran, Veres Gréta, Oros Bianca, Dragusin Oana és Cristian Aniculaesei léphet pástra.

Amíg Lengyel Éva nem vár komolyabb eredményt a 151 tőrözőt számláló mezőnyben, addig Csiszár Ferenc méltán bízhat Tataran formájában: a 17 éves lány két héttel ezelőtt Kijevben, a Világkupa ottani versenyén 18. lett. „Tavaly a 32 közé jutott Pozsonyban, most legalább ugyanezt várom tőle, vagy még jobbat, akár egy nyolcas döntő is összejöhetne, bár még ezenkívül mindig van két éve ebben a korosztályban. Az utóbbi időben voltak egészségügyi problémái, meg volt hűlve, de remélem ez nem befolyásolja majd a teljesítményét. A többiektől tisztes helytállást várok, a rutinszerzés a cél, habár Veres Grétának jobban kellene teljesítenie, mint Kijevben, mert a szövetségnél sem lesznek sokáig türelmesek, ha nem teljesít jobban", mondta Csiszár.

A párbajtőrözők között mellesleg a lányoknál 180, a fiúknál pedig 217 versenyző áll rajthoz.

Több mint száz fiatal tehetséget várnak Szatmárnémetiben a December 1 Kupára is, ahol a három nap alatt négy korosztály tőrözői csapnak össze a Csipler Sándor Vívótermében. A Sportklub összesen 29 versenyzővel képviselteti magát és jönnek sportolók a határokon túlról, Magyarországról és Moldovából is.

A December 1 Kupa mellesleg a román országos körverseny második állomása bukaresti Ősz Kupa után, a sorozatot még további két verseny teszi teljessé. Jövő hétvégén pedig a párbajtőrözőkön lesz a sor, számukra akkor rendezik meg a kupát.

A December 1 Kupa szatmári indulói:
péntek, 9-10 évesek:
fiúk:
Virágos Vince, Szmutku Erik, Bódi Dávid, Petrişor Adelin, Surducan Tudor, Kutassi Roland
lányok: Kőrösi Melissza, Craciun Maria, Suta Diana. 11-12 évesek, fiúk (13 órától): Pop Edwin, Pop Steven, Chelu Stefan, Dologa Gábor.
Szombat, 11-12 évesek, lányok: Aldea Rebeca, Craciun Ioana, Jáger Viktória, Potor Andrea, Silaghi Briana, Dachman Beatrix
13-14 évesek, fiúk: Aldea Iulian, Bodó Benjámin, Pop Edwin
13-14 évesek, lányok: Lazin Alexandra, Haidu Adriana.
Vasárnap, 15-16 évesek, fiúk: Aldea Iulian, Bodó Benjámin, Bartók Alpár, Ardelean Alexandru
lányok: Lazin Alexandra, Haidu Adriana, Varga Anett, Löchli Evelin, Bujer Regina, Erdei Réka
Edzők: Lengyel Éva, File Attila, Izsáki Szabolcs, Ardeleanu Zsuzsa, Surducan Simona, Suta Dan.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: