2020-04-16 13:10:22• hírek • Bede Emőke

Nagyszokond és Felsőboldád területén razziázott a rendőrség

Április 15-én ritkán tapasztalt „haderővel” vonult ki Nagyszokond és Felsőboldád körzetébe a rendőrség. A krasznabélteki rendőröket a szatmári kollégák, illetve a speciális bevetési egység, azaz a maszkosok kísérték a rendkívüli akció során.

A megmozdulás elsődleges célja az volt, hogy ellenőrizzék, miként tartják be - vagy betartják-e egyáltalán - a helyiek a koronavírus-járvány megfékezése céljából kiadott katonai rendeleteket, például a lakhelyi elkülönítés szabályait, ugyanakkor nem hunytak szemet az egyéb bűncselekmények felett sem. Az akció során több mint 150 személyt és 57 gépjárművet ellenőriztek, a nap végére pedig összesen 59 helyszíni bírságot szabtak ki, melyeknek összértéke eléri a 91 400 lejt.


A bírságok túlnyomó részét a 3-as számú katonai rendelet be nem tartása miatt szabták ki a renitens lakosokra: a 29 pénzbüntetés összértéke nem kevesebb mint 73 000 lej – derül ki a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség tájékoztatásából. Ugyanakkor számos más jellegű bűncselekményre is fényt derítettek: 12 esetben például a közlekedési szabályok be nem tartása miatt bírságoltak, további 12 alkalommal a társas együttélés és a közrend szabályainak áthágásáért, 1-et illegális termelés és kereskedelem, 2-t illegális fakitermelés miatt, további 4-et pedig más jellegű szabálysértések okán róttak ki.


A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy nem ez volt az egyetlen ilyen jellegű akció, a szükségállapotra való tekintettel más területeken is lehet razziákra számítani. „Saját, illetve környezetük biztonsága érdekében arra kérjük önöket, tartsák be a rendeleteket és minimalizálják a kijárást. Hisszük, hogy együtt, a közrendészeti szervek bevetései és a Szatmár megyei lakosok felelősségteljes magatartása révén túljuthatunk ezen a nehéz időszakon” – olvasható a közleményben.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: