2010-02-10 16:36:25• hírek • Szatmár.ro

Jó eredmények a tantárgyversenyeken

Idén is jól szerepeltek a Kölcseysek a reál tantárgyversenyeken.

Az elsőfélévet követő vakációban szervezték meg az országos fizika és kémia tantárgyversenyeket. A két megmérettetésen a Kölcsey Ferenc Főgimnázium nyolc tanulója vett részt, akik közül hárman dicséretben részesültek.

Boga Katalin tanárnőtől megtudtuk, hogy a fizika tantárgyverseny országos szakaszán nagyon magasra tették a mércét a szervezők. „Nehezek voltak a feladatok, amelyek pontos megoldáshoz nem volt elegendő csupán az iskolában megszerzett tudás, hosszú munka és pluszfeladatok elvégzése kellett ahhoz, hogy a diákok jól szerepeljenek" - magyarázta lapunknak a tanárnő.

A megyéből összesen tizenhárom tanuló jutott tovább a február 1-6. között Konstancán megtartott országos döntőre, akik közül hatan - Lakatos Tamás (X. A), Saitos István (X. A), Danku Júlia (VIII.), Kerekes Anna (VIII.), Képes Tamás (VIII.) és Veres Kupán Hunor (VII.) - a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulói.

„Az országos szakaszon Lakatos Tamás és Saitos István dicséretben részesült, de minden diák ügyesen szerepelt a versenyen, az erős középmezőnyben végeztek a tanulók" - mondta Boga Katalin.

A január eleji megyei szakaszon elért első helyezése alapján Oláh Laura, a főgimnázium XII. C osztályos tanulója utazhatott Aradra a vetélkedőre, ahol két fordulóban, nemcsak az elméleti, de a gyakorlati tudását is be kell bizonyítania a laborban zajlott versenyen. Átyim Erzsébet tanítványa végül speciális dicséretben részesült az országos kémia tantárgyversenyen.


Boga Katalin és sikeres tanítványai
Boga Katalin és sikeres tanítványai


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: