2012-09-21 14:39:53• hírek • Szatmar.ro

Nagyszentmiklóson kezdi új útját a VSK

Három, az élvonalban eltöltött szezon után szombaton egy új utat kezd meg a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata: a tervek szerint három-négy évnyi munka vezetne vissza a második vonalból a Nemzeti Ligába.

Amint az lenni szokott, a kiesést követően a meghatározó emberek túlnyomó többsége elhagyta a klubot, a tavalyi alapjátékosok közül csak Olah maradt. Hű maradt a klubhoz több olyan játékos is, akik tavaly leginkább kispadoztak: Pop, Jurj, Osvat, Mates, Varga, Pogyina, Erdős.

A város vezetősége nem is tűzte ki célként az azonnali visszajutást, több éves folyamatban gondolkodnak. „A Nemzeti Ligába való feljutáshoz türelemre van szükség. Az első évben a csapat összekovácsolása a cél, mindenkiben tudatosítani kell, hogy milyen feladatai vannak a mérkőzés során. A második idényben az addig tapasztalt hibákat szükséges kijavítanunk, erősítenünk is kell majd, és majd csak a harmadik szezonban próbálhatnánk meg kiharcolni a feljutást. Persze, ha adottak lesznek a feltételek, és itt elsősorban az anyagi háttérre gondolok" - mondta Nicolae Istrate vezetőedző.

Ami a második osztály mezőnyét illeti, várhatóan a Nagybányai Minaur, a Nagyvárad és a Pitesti lesz versenyben az első két helyért, amely az osztályozón való részvételt lehetővé teszi. Mi több, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal máris leszögezte: amennyiben a csapat nem jut fel, jövőre megszűnik az önkormányzati támogatás is.

Ami a Nagyszentmiklós csapatát illeti, Kibédi Adalbert másodedző kijelentette: csak annyit tudnak az ellenfélről, hogy egy fiatal gárdáról van szó.

A VSK kerete:
Lucian Cioroiu, Cristian Pogyină, Erdős Emanuel - kapusok; Oláh János, Adrian Ciaca, Raul Pop, Cristian Jurj, Sebastian Albu, Cosmin Oşvat,  Florin Mateş, Mircea Santeiu, Cătălin Tătar, Sergiu Varga, Ioan Mureşan.
Edzők: Nicolae Istrate, Kibédi Adalbert.

A osztály, B csoport, 1. forduló:
Nagyszentmiklósi Unirea-Szatmárnémeti VSK
Nagybányai Extrem-Nagybányai HCM
Aradi HC-Nagyváradi CSM
Pitesti-i HC Arges-Craiovai Universitatea
Fogarasi HCM-Besztercei CSM.
A Segesvári Naţional áll.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: