2016-11-27 10:33:00• hírek • Agerpres

Nagyszeben, Brassó, Segesvár és Kolozsvár a legnépszerűbb city-break célpontok

Vetekedik az európai fővárosok népszerűségével Nagyszeben, Brassó, Segesvár és Kolozsvár, ami a rövid városlátogatásokat illeti. Egy internetes szállásfoglalási portál felméréséből kiderült, a lakosok körülbelül 35%-a választaná országunk valamely városát city-break célpontként.

Az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint a román állampolgárok 43%-a inkább külföldi várost választana: Prágát, Barcelonát vagy Rómát.

Az ország felfedezésének vágya, a biztonság, a hozzáférhető árak és a tájak szépsége miatt látogatják szívesen a romániai városokat a turisták. Míg az erdélyi városok egyre több belföldi turistát vonzanak, addig Nagybánya és Bukarest érdekli legkevésbé az itthoni lakosságot.

A felmérés alapján a román turisták 72,5%-a elégedett az országban nyújtott szolgáltatásokkal; ilyen szempontból Erdély, Máramaros és Dobrudzsa vezeti a listát.

A HotelGuru.ro portál szerint a turisták fele átlagosan legfeljebb 600 lejt szán egy belföldi városlátogatásra, 36,1%-uk pedig 600 és 1000 lej közötti összeget költ el egy belföldi city-break alkalmával.

A megkérdezett személyek 25,4%-a nem tudta megmondani, hogy tervez-e a következő időszakban városlátogatást vagy sem. Legtöbben a pénz hiányát említették a fő visszahúzó erőnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: