2015-03-13 11:48:29• hírek • Kocsis Zoltán

Nagyszabású március 15-i megemlékezés Sárközújlakon

A magyar történelem nem szűkölködik kimagasló, felemelő eseményekben, ezek között is az egyik legdicsőbb pillanat 1848 március 15-e, a magyar szabadság hajnala. Az akkori eseményekre emlékezve minden igaz magyar embernek megdobban a szíve és ahol csak magyarok élnek, ott fejet hajtanak egykori nagyjaink előtt. Nem kivétel ez alól Sárközújlak sem.

Az idei március 15-i megemlékezés ünnepe 11.30-kor kezdődik a szatmári kisvárosban. Ekkorra várnak a szervezők mindenkit, akinek fontos magyarsága és aki fejet kíván hajtani a nemzet nagyjai előtt, a Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán álló Petőfi-szoborhoz. Itt ünnepi beszédet mondanak majd a magyar közösség vezetői, valamint a meghívottak, többek között a két magyarországi testvérváros, Lőrinci és Fehérgyarmat képviselői.

Az előzetes forgatókönyv szerint 12.30-kor helyezik el az emlékezés koszorúit Petőfi Sándor szobránál, valamint Gabányi István huszár százados sírjánál.

Ezt követően a jövő generációjáé, azaz az általános iskola gyerekeié a főszerep: „Petőfi él" címmel adnak elő verses, zenés ünnepi műsort.

Innen a díszterembe vonul a tömeg, ahol színdarabot és táncelőadást tekinthet meg. Ugyanitt díjazzák majd a csütörtökön és pénteken megszervezett anyanyelvi és történelmi vetélkedő legügyesebb diákjait.

Az ünnepség végét pedig kötetlen beszélgetés zárja, ahol a remélhetőleg minél nagyobb számú vendégsereg elbeszélgethet az elöljárókkal, meghívottakkal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: