2019-07-26 09:11:59• hírek • Bede Emőke

Nagyszabású akció: autóbuszokat és teherautókat ellenőrzött a rendőrség

A hét első napján ismét egy egyhetes, európiai szintű ellenőrzési kampányhoz csatlakozott a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség közlekedésrendészeti osztálya: idén immár második alkalommal ellenőrzik a személy- és áruszállító járműveket - tájékoztatta híroldalunkat a hatóság.

A Truck and Bus nevű akció célkeresztjében - ahogy arra neve is utal - a teherautók és az autóbuszok állnak. Elsősorban a vezetési- és pihenőidőt, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok tartását vizsgálják, hiszen ezek áthágása komoly veszélyt jelent a forgalom többi résztvevőjére is, de nem mulasztják el ellenőrizni a hivatalos dokumentumokat sem. Az akció keretében péntek reggel, nem sokkal 8 után a Decebal híd lábánál közúti ellenőrzést tartott a rendőrség: egyre-másra állították félre a teherautókat és a buszokat. A lassan végéhez közeledő akció részletes eredményeit és későbbi cikkünkben fogjuk ismertetni.








Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának (TISPOL) egyébként nem ez volt az első akciója idén. Március közepén a biztonsági övek használatát ellenőrizték az egész EU területén, majd áprilisban azon sofőrökre vadásztak, akik a megengedettnél jóval gyorsabban hajtottak, májusban pdig lezajlott a személy- és áruszállító járművek ellenőrzésének első felvonása.


 


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: