2010-12-27 21:33:59• hírek • Szatmar.ro

Nagysikerű segélyakció

Sikeres volt a krasznaszentmiklósi ajándékgyűjtési felhívás, ugyanis a helyi iskolában és óvodában több tucat csomagot kaphattak a rászoruló kisiskolások és óvodások.

A legnagyobb sikere az ehető meglepetéseknek volt, ugyanis a szentmiklósi és érgirolti gyerekek a csomag alját kezdték el a leghamarabb kutatni, és rögtön, kiváló étvággyal el is fogyasztották a csokoládét, a nápolyi szeleteket és a cukorkát. A játékokat csak ezután vették szemügyre, a ruhaneműt pedig a legvégén próbálgatták fel.

A 30 iskolás és 19 óvodás nagy része minden nap ellátogat az iskolába, így megérdemelte a helyi magyar nyelvű médiaorgánumok és a Babes-Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozatának óvoda- és iskolapedagógia szakos elsőéves hallgatóinak áldozatos munkájával gyűjtött ajándékokat. Olyan gyerekek juthattak így téli lábbelihez, akik a térdig érő hóban nyári lakkcipőben és vékony harisnyában kénytelenek minden nap több kilométert ingázni az iskoláig. A két falu gyerekei közül olyan harmadikos kislányok kaphattak méretes játék-babákat, akik soha életükben nem játszhattak ilyesmivel.

A ruha és gyümölcs nagy segítség a nélkülözni kényszerülő gyerekeknek. A megajándékozottak között olyan testvérek is vannak, aki közül egyszerre csak egyikük tud iskolába menni, mert nem jut mindenkinek ruha, ezért egymást váltva, minden második nap, egyenként jutnak el az órákra. Az ajándékcsomagok tartalma lehetővé teszi, hogy együtt induljanak reggel iskolába.

Az ajándékozásba a szatmárnémeti székhelyű Hans Lindner Alapítvány is besegített, amely minden gyerek családjának egy egész doboznyi ruhát küldött, illetve játékokkal lepte meg az óvodát. A szentmiklósi és érgirolti gyerekek őszinte örömmel fogadták az ajándékokat, és ez a vidámság egy pillanatra elfeledtette az egész éves nélkülözés okozta bánatot. Szívből köszönik minden segítőnek!

Nagy izgalommal bontották ki az ajándékot
Nagy izgalommal bontották ki az ajándékot


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: