2012-06-08 11:39:13• hírek • Póti Orsolya

Nagysikerű évadzáró koncert a filharmóniában

Évadzáró koncertre került sor június 7-én a Szatmárnémeti "Dinu Lipatti' Filharmóniában. A zenekar igazán különleges darabokkal lepte meg a közönséget ez alkalommal is.

Megtelt a szatmári filharmónia koncertterme június 7-én, csütörtök este. Nem is csoda, hiszen a filharmonikusaink évadzáró koncertjére került sor, Franz Lamprecht karmester vezénylésével. A zenekar különleges és változatos műsorral zárta az évadot: klasszikus és modern művek, keringők, tangók és filmzenék egyaránt felcsendültek.

A koncert első felében elhangzott egy Bernstein darab, Hellmesberger, Ball-Szene című alkotása, felcsendült az amerikai zeneszerző Leroy Anderson The Syncopated Clock című darabja, egy Blankenburg mű, valamint  Williams Tangója. Továbbá elhangzott  Bolzoni Menüettje és Strauss, Bécsi vér című keringője zárta a műsort.

Chopin-keringő nyitotta a koncert második felét, amely után Anderson, Az írógép című darabját adta elő a zenekar. A  nagy sikerű darab és a keringők után a filmzenéké volt a főszerep: a Winnetou, A misszió és a My Fair Lady című mozik dalszerzeményeit hallhatta a közönség.

Változott a szabadtéri koncert időpontja

A "Dinu Lipatti" Filharmónia nem júniusban, hanem augusztus 9-én, csütörtökön tartja meg nagy népszerűségnek örvendő szabadtéri koncertjét, melynek keretében bemutatásra kerül a nyári turnék repertoárja. A szabadtéri koncerten vezényel Franz Lamprecht, filharmónia állandó karmestere. Műsoron a Tell Vilmos, a Loreley és a Fra Diavolo operák nyitánya, valamint olyan zeneszerzőktől csendülnek fel művek, mint Strauss, Delibes, Bruch, Ravel és Rossini.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: