2020-01-15 20:35:54• hírek • Szatmár.ro

Nagyot motorozott szerdán Gyenes Emánuel

Nem volt kalandoktól mentes a szerdai versenynap a 2020-as Dakar-ralin. Miután a kilencedik futamon nagyjából harminc kilométerrel lett hosszabb a táv, a tízedik futamot a szervezők kénytelenek voltak lerövidíteni.


Az erős szél miatt ugyanis veszélyessé vált a versenynap folytatása, így a mért szakasz 345. kilométere után a mezőnyt a következő versenynap startjának színhelyére, a Shubaytah-i táborba irányították. A mért szakasz eredetileg 534 kilométer lett volna.
 

Azt, hogy jól jött-e ez a rövidítés, egyelőre nehéz eldönteni. Az biztos, hogy az Autonet Motorcycle Team versenyzője, Gyenes Emánuelnek nagyon feküdt a terep: a lerövidített speciális szakaszt a 16. helyen fejezte be (9 másodpercre a 15 helytől és 24 perc 9 másodperc hátrányban a futamgyőztes Juan Barreda Borttól), összetettben pedig ezzel feljött a 29. helyre.
 

Maraton kategóriában Mani a második helyen (!) végzett, összetettben ezzel a kategória 6. helyán áll.
 

Most pedig következzen a Mani számára legfontosabb kategória, a Malle Moto! Gyenes megnyerte a futamot és több mint 10 percet vert az általa veszélyesnek ítélt Benjamin Melotra. A kategória összetett pontlistáján a szatmári motoros tovább erősítette vezető pozícióját, 1 óra, 38 perc és 55 másodperccel vezet a második helyre kerülő Florent Vayssade-dal szemben.
 

A futamot követően – mivel maratoni napokról van szó - a következő rajtig a versenyzők nem javíthatnak motorjukon, az gondosan el van zárva tőlük, így nagyon sokat számított, hogy a járgányokat némileg kíméljék a szerdai futamon.
 

Csütörtökön Shubaytah és Haradh közötti szakaszon 365 kilométer összekötő és 379 kilométer mért szakasz vár a versenyzőkre, rengeteg homokos úttal és homokdűnével.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: