2015-01-07 10:23:03• hírek • Szatmár.ro

Mani kedden már az Andokban száguldozott

Az Autonet Motorcycle Team versenyzője a 40. helyen végzett a január 6-i futamon.

Keveset ugyan, de kedden sikerült lefaragnia Gyenes Emanuelnek a hétfői műszaki hiba miatt kialakult hátrányból. A idei Dakar-rali harmadik futamán a versenyzők San Juan és Chilecito között száguldoztak az Andokban, esetenként tengerszint feletti 3 ezer méteres magasságban. Ez a versenyzőket és a járműveket is megviselte. Érdekesség, hogy a futam során Gyenes Emanuel magasabban motorozott, mint amikor 2012-ben tandem ejtőernyős ugrást végzett. De a Dakaron jutnak még magasabbra is a versenyzők, hiszen a negyedik futam keretében 4800 méteres magasságban motoroznak majd, amikor átkelnek az Andokon.

"Összességében jól sikerült a futam, de sajnos nem sokat sikerült behoznom a lemaradásból - főleg azért, mert quadok mögé kerültem. A start ugyanis az idők szerint zajlik, a motorok és a quadok így vegyesen indulnak. Hat quad volt előttem, ezért csak 80 kilométert tudtam a magam tempójában menni, előzni nem lehetett. Miután 2009-ben a quadok okozta porfelhőben estem és kénytelen voltam befejezni a versenyt, most sokkal óvatosabb vagyok" - nyilatkozta a futamot követően Gyenes.

Január 7-én, a negyedik futam keretében a versenyzők átkelnek az Andokon és megérkeznek Chilébe. A Chilecito és Copiapo közötti útvonalon 315 kilométer lesz a mért szakasz. Ezen az úton "találkoznak" idén először a versenyzők a világ legszárazabb sivatagával, az Atacama sivataggal. De előtte még a hegyeket kell megmászni, ezért a versenyzők 12 óra leforgása alatt 0 Celsius fok alatti és 30 fok feletti hőmérsékleti viszonyok között száguldanak majd.

Eredmények, harmadik futam:

1. Matthias Walkner - 2h34min28sec
....................................................
40. Emanuel Gyenes - 3h02min33sec
....................................................
70. Marcel Butuza - 3h26min36sec

Eredmények összetettben

1. Joan Barreda Bort - 9h43min05sec
....................................................
45. Emanuel Gyenes - 12h01min18sec
....................................................
69. Marcel Butuza - 13h10min15sec

Gyenes Mani az Andokban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: