2017-02-16 09:20:58• hírek • Kocsis Zoltán

Megtizedelt ellenfél vár az Astrára

Alibec immár a Steauát erősíti
Alibec immár a Steauát erősíti

A Bajnokok Ligája után csütörtökön az Európa Ligában is folytatódik a küzdelem. A második számú európai kupasorozat 16-os döntőjében egyetlen román csapat, a bajnoki címvédő Astra érdekelt, amely a sérülésektől tizedelt belga Genkkel csap össze. A magyar labdarúgást viszont csak egyetlen játékos, Korhut Mihály képviseli.

Az Astra az elmúlt bő fél évben a meglepetések csapata volt. Meglepetésre nyerte meg első bajnoki címét májusban, majd meglepetésre bejutott az EL-csoportkörébe, legyőzve az angol West Hamet. Ezzel azonban nem ért véget a meglepetések sorozata, mert a Roma, az Austria Wien és a cseh Viktoria Plzen társaságában kevesen vártak továbbjutást Marius Sumudica csapatától.

A télen távozott viszont a sikerek egyik fő letéteményese, Denis Alibec, akiért a Steaua 2 millió eurót sem sajnált. Őt Sergiu Busnak kellene pótolnia, az angol második osztályú Sheffield Wednesday-től hazatérő csatártól várják a gólokat. Komoly huzavona után maradt a másik vezéralak, Constantin Budescu - kérdés, ugyanolyan jól megértik-e egymást elől Bussal, mint annak idején Alibec-kel.

Az Astra két 1-0-ás bajnoki győzelemmel kezdte a tavaszt, mi több, tavalyi utolsó meccsét is ilyen eredménnyel nyerte, így győzelmi sorozata már négy meccses - ezzel együtt is csak 7. a bajnoki tabellán.

Szintén nem kapott gólt utóbbi három bajnokiján a Genk sem, amely legutóbbi hat bajnokijából négyet megnyert és csak egyet veszített el. A három bajnoki címével és négy Belga Kupa-győzelmével hazája negyedik legeredményesebb csapatának számító Genk az Athletic Bilbaót, a Rapid Wient és a Sassuolót utasította maga mögé a csoportban.

A télen két alapembert is elveszítettek a kék-fehérek. A húsz éves nigériai védekező középpályás, Onyinye Ndidi az angol bajnok Leicesterhez szerződött 17,6 millió euróért, a 19 éves jamaicai csatár, Leon Bailey pedig a német Leverkusenhez került 13,5 millió euró fejében. Ndidi helyére érkezett a 19 éves elefántcsontparti Pierre Desiré Zebli, az olasz másodosztályú Perugiától 4 millió euróért és a 18 éves norvég Sander Berge a Valerengától 2 millióért. A spanyol José Naranjóért 1,8 millió eurót fizettek a Celta Vigónak, míg az ausztrál kapus Ryan Mattews és a holland Jean-Paul Boetius kölcsönbe érkezett a spanyol Valenciától, illetve a svájci Baseltől.

Albert Stuivenberg edzőnek a legnagyobb fejfájást a sérülések okozzák a giurgiui meccs előtt, hisz nem számíthat az első számú kapusára, Marco Bizot-ra, a védelem egyik oszlopára, Sebastien Dewaestre, a középpályás Tino-Sven Susicra, a támadásokat diktáló Alejandro Pozuelóra, valamint a házi gólkirályra, Nikolaosz Kareliszre.

Az egyetlen magyar, Korhut Mihály csapata, az izraeli Hapoel Beer-Sheva a török Besiktassal mérkőzik. Az izraeli bajnokságban éllovas együttes - melyben a magyar játékos négy találkozó óta nem lépett pályára - győzelemmel hangolt a nemzetközi mérkőzésre, mivel szombaton legyőzte a Hapoel Ashkelont. A Besiktas viszont annak ellenére sincs jó formában, hogy vezeti a török első osztályt: másfél hete kiesett a kupából, és hétvégi bajnokiján is vereséget szenvedett.

A legnagyobb nevű, még versenyben lévő csapat, a Manchester United a St. Étienne-t fogadja. A találkozó érdekessége, hogy a világ legdrágább futballistája, az angoloknál játszó Paul Pogba a pályán találkozhat testvérével, a francia együttest erősítő Florentinnel. A védőként szereplő bátynak várhatóan nem lesz egyszerű dolga, mivel a vörös ördögök utóbbi 22 mérkőzésükből mindössze egyet veszítettek el, és csak egyszer nem szereztek gólt.

Igazi rangadóra és kiegyenlített párharcra a Mönchengladbach-Fiorentina és a Villarreal-AS Roma összecsapáson van kilátás, mindkét meccsen topligás együttesek találkoznak.

A visszavágókat jövő szerdán és csütörtökön rendezik.

Európa Liga, a legjobb 16 közé jutásért, 1. mérkőzések:
Krasznodar (orosz)-Fenerbahce (török) 18.00 Dolce2, DigiSport1.hu
AZ Alkmaar (holland)-Olympique Lyon (francia) 20.00
Borussia Mönchengladbach (német)-Fiorentina (olasz) 20.00 Dolce2, DigiSport1.hu
Rosztov (orosz)-Sparta Praha (cseh) 20.00
Gent (belga)-Tottenham Hotspur (angol) 20.00 Dolce3, Dolcesport2.hu
Olimpiakosz (görög)-Osmanlispor (török) 20.00
Celta Vigo (spanyol)-Sahtar Donyeck (ukrán) 20.00 Digisport3.hu
Ludogorec (bolgár)-FC Köbenhavn (dán) 20.00 Dolce4
Astra (román)-Genk (belga) 20.00 Dolce1, sport.ro
PAOK (görög)-Schalke 04 (német) 22.05 Digisport3.hu
Hapoel Beer-Sheva (izraeli)-Besiktas (török) 22.05 Dolce4
Villarreal (spanyol)-AS Roma (olasz) 22.05 Dolce1, DigiSport1.hu
Manchester United (angol)-St. Étienne (francia) 22.05 Dolce3, RTLII
Anderlecht (belga)-Zenit (orosz) 22.05 Dolce2
Legia Warszawa (lengyel)-Ajax Amsterdam (holland) 22.05 Dolcesport2.hu
Athletic Bilbao (spanyol)-APOEL (ciprusi) 22.05

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: