2011-03-25 08:38:49• hírek • Szatmar.ro

Nagyot fogtak

81 ezer csomag csempész dohányárúra bukkantak a bikszádi rendőrök.

Egy Mercedes típusú áruszállító járművet állítottak meg közúti ellenőrzés végett a belügy dolgozói. Legnagyobb meglepetésükre az Ukrajnából származó csempészárura bukkantak az autóban.
A csütörtök délelőtt 10 óra 30 perckor történő akcióban több, mint 100.000 euró értékű cigaretta került elő.

Bár az illegális, adó nélküli áruk forgalmáért börtönbüntetés jár, mégis sokan megkockáztatják abban reménykedve, hogy megússzák, és egyszerre nagy jövedelemre tehetnek szert. Egy hét leforgása alatt az alkoholfogásból is megdőlt az elmúlt évek rekordja, a Pénzügyőrség ugyanis múlt hét szombatján közel 13.000 üvegből álló szállítmányt kaptak el. Azok esetében még ismeretlenek a bűnösök.

Mivel a feketekereskedelemre szánt dohányárú az államnak is kárt okozott, az ügyben a határrendészet a Szatmár Megyei Pénzügyőrséggel közösen folytatja a nyomozást, hogy megállapítsák azt is, hány lej illetéket kellett volna kifizetni a 120.000 euró értékű dohányáru után.

A csempészettel vádolt férfi ellen 24 órás fogva tartást rendeltek el, pénteken pedig az Avasfelsőfalvi Bíróság előtt kell megjelennie, ahol minden bizonnyal az ilyenkor szokásos 29 napos előzetes letartóztatásra ítélik.


A szigorú szabályozástól sem tántorodnak el a csempészek
A szigorú szabályozástól sem tántorodnak el a csempészek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: