2013-12-09 16:42:37• hírek • Kocsis Zoltán

Nagyon nekiment az Apaserv vezetőinek Stef

Szokatlan vehemenciájú támadást intézett az Apaserv és annak vezetői ellen a hétfői tanácsülést követő sajtótájékoztatón Adrian Stef. A Szatmár Megyei Tanács elnöke követelte többek között a vállalat igazgatótanácsa tevékenységének felülvizsgálatát.

A támadás oka az „Ivóvíz- és kanalizálási hálózat bővítése és rehabilitálása" elnevezésű, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank támogatásával megnyert európai uniós beruházás, amelynek célja, hogy a megye 14 településen bővíthessék az ivóvíz- és kanalizálási hálózatot. Csakhogy a kivitelezés jelentős csúszásban van, ami kiverte Stefnél a biztosítékot.

„Nagyon nagy a csúszás! Komoly esély van rá, hogy bizonyos projektek esetében elveszítsük a támogatást, de az sem kizárt, hogy a teljes, 102 millió eurós támogatást elveszítsük! Az okok között szerepel a licitek kapcsán állandóan felmerülő fellebbezések sora, a túlzott bürokrácia is. Nem hallgathatjuk el azonban, hogy sok esetben az Apaserv vezetőinek dilettantizmusa is közrejátszott", jelentette ki Stef.

A tanácselnök példaként elmondta, hogy a közelmúltban Avasfelsőfaluban került napvilágra a probléma, hogy egy bizonyos dolog szerepelt a tervekben és más a licitben. „A 19 szerződésből alig hét van aláírva. Ebből öt van folyamatban, de azok is óriási késésben. Ezek 10%-ban valósultak meg mindössze, ami a nagy egésznek alig 2%-a! A kiértékelés túlságosan elhúzódott, a szükséges járműveket még nem vették meg", folytatta dörgedelmeit Stef.

A tanácselnök szerint a legnagyobb probléma, hogy a sikertelenség esetén alaposan lecsökken az esélye annak, hogy egy második megaprojektet meg tudjon nyerni a megye. Márpedig, elmondása szerint, hétfőn kell dönteniük erről a MasterPlan2-ről, amellyel „szeretném bevezetni a vizet az összes faluba a megyében."

Mindez a támadás a megyei tanács és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal között az Apaservért folyó harc újabb állomása. Alig néhány nappal korábban Dorel Coica polgármester árulta el, hogy a PNL arra szólította fel: nevezzenek ki liberális igazgatót a vállalat élére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: