2016-11-06 09:48:17• hírek • Szombat reggel/Kossuth Rádió, Hiradó.hu

Nagyon kíváncsi volt, mi várja odaát – fia Bud Spencerről

Interjút adott édesapjáról Carlo Pedersoli, aki Bud Spencer filantróp és vallásos oldaláról is beszélt, valamint arról, hogyan próbálta feltalálni az első elektromos autót.

Budapestre látogatott októberben Bud Spencer fia, aki interjút adott az idén nyáron, 86 éves korában elhunyt édesapjáról. Az olasz színészlegenda, eredeti nevén Carlo Pedersoli fia édesapja eddig kevésbé ismert közéleti szerepvállalásairól beszélt.

Helikopterével sietett a rászorulók segítségére

Giuseppe Pedersoli, aki először volt Magyarországon, azzal kezdte, fontos, hogy ha valaki szerencsés az életben, akkor segítsen a rászorulókon. Példaként említette, hogy volt amikor édesapja földrengés sújtotta területekre utazott, hogy élelmiszercsomagokat dobáljon helikopterről, merthogy pilóta engedélye is volt.

A színész más módon is igyekezett segíteni. Régen Olaszországban a tengerben rendezték az úszó- és vízilabda-bajnokságokat, és az egyik versenyt a salernói partoknál tartották, ahol a nézőtér a víz fölé nyúló sziklára eszkábált kis faépítmény volt. Ez a tribün a mérkőzés közben belezuhant a tengerbe – Carlo Pedersoli azonnal a vízbe esett emberek segítségére sietett. A végén márt fájt a karja, ami nem is volt csoda, mert vagy tíz embert mentett ki a vízből.

Nem az a legfontosabb, mennyi pénzt adsz

Bud Spencer két évvel ezelőtt a közmédia Jónak lenni jó című műsorának egyik kiemelt támogatója volt – akkor a Zsoldoskatona című vígjátékban viselt csuklószorítóját ajánlotta fel. Néhány éve pedig az olasz hírességet kinevezték az UNICEF jószolgálati nagykövetének.

Az ENSZ gyermeksegélyező szervezetétől kapott megbízás után a színész azt mondta, nem az a fontos, hogy anyagilag, hanem hogy emberileg mit adsz magadból – idézte fel apja szavait 61 éves fia. Hozzátette, szülőjétől elsősorban azt tanulta, hogy tisztelje az embereket, ne ártson másoknak.

Kíváncsi, kísérletező és vallásos

Giuseppe Pedersoli arról is beszélt, hogy bár az édesapja nem járt gyakran templomba, de kétségtelenül nagyon vallásos ember volt, érdekelt Isten és a túlvilág, hogy mi történik vele, ha elköltözik ebből a világból. Bud Spencer mindig nagyon optimista és kíváncsi természetű ember volt, aki várta, hogy meglássa, mi fog történni vele odaát – mondta róla fia.

A jogászvégzettségű, öt nyelven beszélő Bud Spencerről kevesen tudják, hogy életének utolsó éveiben gyermekruhákat tervezett, zenéket és önéletrajzi könyveket írt, és valójában feltaláló is volt. Giuseppe Pedersoli szerint édesapja nagyon szeretett új dolgokat kitalálni, kísérletezni, és kisebb találmányai is voltak. Egyszer például azzal szólította meg fiát, hogy megpróbálta megalkotni az első elektromos autót, de a jármű túl nehéz volt az akkumulátorainak – sík terepen jól ment, de hegynek felfelé megállt.

Bár korábban többször is keltették halálhírét, Bud Spencer még a rákbetegséget is legyőzte. Idén június 27-én keringési zavarok következtében hunyt el. Utolsó szava az volt, köszönöm.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: