2018-01-29 10:04:07• hírek • Agerpres.ro

Nagyon jó a romániai oktatási rendszer

A romániai oktatási rendszer nagyon jó, és túl sokat beszélnek a plagizált doktori szakdolgozatokról, nyilatkozta a tanügyi tárca élére javasolt Valentin Popa.

"Orvosaink külföldön is keresettek, elmennek az országból, nincsenek informatikai szakembereink, óriási a kereslet irántuk, mindig kitűnő végzőseink voltak. Nagyon jó az oktatási rendszerünk, sőt bizonyos szakterületeken kitűnő, és kár beárnyékolnunk a romániai oktatás értékeit azzal, hogy kiemeljük a kevésbé fontos dolgokat, mint a plagizálás. Nagyon sokat beszélünk a doktori szakdolgozatokról, amelyeknek 0,1 százalékáról kiderült, hogy plagizálták, főleg, hogy a törvény, amely alapján el kellene ítélnünk őket, az sem éppen tökéletes" - nyilatkozta Valentin Popa a szakbizottsági meghallgatását követően.

Popa szerint a jelenlegi törvények nem írják elő, hogy hova kellene idézőjelet tenni egy átvett szövegben, és annak ellenére, hogy sok kutató alkalmazza az idézést, ezt a törvény nem írja elő. "Én sem tanultam egyetemen, hogy így idézzek. Nagyon sokáig én is úgy csináltam, hogy a végére írtam hogy idéztem" - mondta a miniszterjelölt, aki hozzátette, hogy a jövőben a szerkesztésre vonatkozó normákat kellene szabályozni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: