2009-04-29 14:53:26• hírek • Ferenczi Noémi

Nagyobb szabadság a tanároknak

Egy nemrég elfogadott sürgősségi kormányrendelet lehetővé teszi, hogy a vidéken tanító tanárok átkerülhessenek városi tanintézményekbe, illetve középiskolából általános iskolába. Kónya László főtanfelügyelő-helyettes elmondta: a városi iskolákban nincsenek szabad posztok.

Az eddig érvényben lévő törvények értelmében, az a pedagógus aki a versenyvizsgát követően vidéki tanintézményben kapott munkát, nem kerülhetett át városi intézménybe. Ugyanez volt érvényes a középiskolába illetve általános iskolába elhelyezett pedagógusok esetében.

Egy nemrég elfogadott sürgősségi kormányrendelet biztosítja az átjárhatóságot, amennyiben az illető pedagógus hetes osztályzat fölötti pontszámot ér el a versenyvizsgán.

Kónya László főtanfelügyelő-helyettes a Szatmár.ro-nak elmondta, eddig még nem kaptak hivatalos tájékoztatást erről a kormányrendeletről, mely gyakorlatilag nagyon kevés pedagógust érint, hiszen jelenleg például egyetlen pedagógusi poszt sincs a városi tanintézményekben.

„Gondot fog okozni a közeljövőben annak a 40 óvónőnek az elhelyezése, akik idén végeznek, hiszen nincs ennyi szabad állás az egész megyében. Szerencsére Szatmár megyében nagyon jól állunk a szakképzett tanerők tekintetében, hiszen nagyon kevés szakképzetlen tanerő dogozik az iskolákban. Az a néhány a megye eldugott falvaiban tanít, melyeknek nincs autóbusz-összeköttetésük"- magyarázta Kónya.

A kormány nagyobb átjárhatóságot biztosít a pedagógusoknak

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: