2008-06-17 15:32:39• hírek • Józsa János

Nagyobb kényelemben a szatmári kismamák

 Európai felszereltségi színvonalra emelnék a Szatmári Megyei Kórház szülészetének termeit.

A Szatmár Megyei Kórház szülészeti osztályán a nyugati országok kórházainak kényelmi szintjét elérő termeket rendeznének be.

Demian Constantin-Gavril, a megyei kórház sajtóreferensének elmondása szerint egy termet már átadtak, egy újabb pedig átalakítás alatt van. Az anyukák itt maximális kényelemben pihenhetnek, a termek televíziókészülékeken kívül hozzájuk tartozó mellékhelyiséggel is rendelkeznek, de ami még fontosabb, csak két kismama lesz elhelyezve egy teremben - paravánnal elválasztva egymástól - és a babáikkal együtt.

 

A kényelem mellett azonban a biztonság is elsőrangú szempont az újszülött osztályon. Ennek szellemében nemrég hat inkubátort helyeztek készenlétbe, hamarosan pedig további nyolc ilyen készüléket fog a megyei kórház kapni. Az inkubátorok ugyanis elengedhetetlenül fontosak az osztályon, a koraszülötteket és a 2,5 kg alatti súllyal rendelkező babákat csak ezekkel lehet megfelelő hőmérsékleten és körülmények között tartani, állapotukat folyamatosan monitorizálni. Ezek mellett ugyanakkor, szintén az Egészségügyi Minisztérium programjain keresztül elnyert pénzekből vásároltak egy csecsemő-újraélesztési berendezést, és egy Dopler Ekográfot amellyel a terhesség korai stádiumában kimutathatóak a magzat esetleges elváltozásai.


Fejlesztések a Szatmár Megyei Kórház több osztályán is zajlanak, így nemrég arról számolhattunk be, hogy egy 25 ezer euró értékű, modern artroszkópiás berendezést adtak át, de újraélesztő készüléket kapott az intenzív osztály is és az év utolsó harmadában további modernizálás várható, így például a radiológia is új ekográfot kap majd. 

J.J.

 

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: