2006-08-04 19:12:49• hírek • Noemi Brigitta Boros

Egy hétvége, három falunap

 Szatmár megye több községében is ezen a hétvégén tartják meg a falunapot.

Nagymajtény, Mezőterem és Szaniszló is ezt a hétvégét választotta arra, hogy sort kerítsen a már hagyománnyá vált falunapra.

Augusztus 5-én, szombaton Szaniszló község napjára kerül sor, amelynek 14 órakor lesz a hivatalos megnyitója, és amelyet különböző kulturális és szórakoztató programok követnek. Mindemellett szombaton 13 óra és vasárnap hajnali 3 óra között megnyitják a határátkelőt Horea és Ömböly között. A községnappal megünneplik a település fennállását igazoló dokumentum keltének 700 évfordulóját.

Mezőterem és Nagymajtény napjára vasárnap, augusztus 6-án kerül sor. A teremi rendezvény gazdag programot ígér, reggel 9 óra 30 perctől kezdődnek a focimeccsek a település sportpályáján, 15 órától pedig a templom melletti parkolóban folytatódik a rendezvény különböző kulturális programokkal, a mezőteremi-, csomaközi-, nagyváradi és kálmándi tánccsoportok előadásaival, Hidi Miki streetfight bemutatójával, este fél tíztől pedig Dancs Annamari zenél a szórakozni vágyóknak.

Nagymajtényban délelőtt fél 11-kor kezdődnek a rendezvények a krasznabélteki fúvószenekar, a nagymajtényi tánccsoport és a vendégek felvonulásával. 11-től ünnepi szentmisével folytatódik a rendezvény a nagymajtényi római katolikus templomban, 12-től a a krasznabélteki fúvószenekar koncertezik, megkezdődnek a sport- és kulturális vetélkedők a helyi iskola udvarán, a majtényi focicsapat megmérkőzik a nyírmeggyesi focicsapattal, zenélni fog a Fehérakác együttes, a nagymajtényi-, domahidai-, mátészalkai- és nyírmeggyesi kultúrcsoportok szórakoztatni fogják a közönséget, este 8-tól pedig az utcabálon tombolhatják ki magukat a rendezvény résztvevői.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: